Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 81 ilden gelen ürünlerin sergilendiği “Sonbahar Yöresel Ürünler Panayırı” DSİ Genel Müdürlüğü Eskişehir yolu kampüsünde gerçekleştirildi.

İki gün süren panayırın açılışını DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı yaptı. DSİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı 26 Bölge Müdürlüğü ve 81 ilden gelen yöresel ürünlerin sergilendiği panayır, ülkemizin zengin kültür varlıklarının yaşamasına ve Türkiye’nin dört bir tarafından getirilen ürünlerin tanıtılmasına vesile oldu.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerine ait yöresel ürünler, DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu’nun ev sahipliğinde Adana standında sergilendi.

Yöresel ürünlerinin sergilendiği stantlarda, Adana standında kebap ve şalgam panayırın en çok tercih edilen ürünleri arasında ilk sırada oldu.

Adana, Mersin Hatay ve Osmaniye yöresinin geniş ürün yelpazesinden ürünlerin sergilendiği DSİ 6. Bölge Müdürlüğü standı, biber salçası, Mersin’in meşhur tantunisi, cezeryesi, Anamur muzu ile Hatay’ın meşhur nar ekşisi, zeytinyağı ve künefesi ile, Osmaniye’nin meşhur yerfıstığı ve narenciye ürünlerini sergiledi.

Adana Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası’nın da desteklediği sergi, yöre ürünlerinin tanıtımına katkı sağladı.