Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin birlikte düzenlediği “Engelsiz Adana Çalıştayı” 29 Aralık 2014 Pazartesi günü Sürmeli Oteli’nde gerçekleştirilecek. Saat 09.30’da başlayıp gün boyu sürecek ve aynı gün sonuç bildirgesi yayınlanacak olan Çalıştay’da, şehirdeki fiziksel engellerin kaldırılması ve kamuoyunda konuyla ilgili farkındalık yaratılarak, toplumun bakış açısında köklü değişiklikler gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

SORUNUN PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELECEK

Çalıştayda, ‘Engelsiz Kent Süreci’nde paydaş konumunda olan, sorundan etkilenen gruplar ve uygulamacı birimlerin bir araya getirileceğini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Bilimsel bir bakış açısıyla durum tespiti yapılması, uygulama planları ortaya konulması amaçlanmaktadır. Adana Büyükşehir Belediyesi, katılımcı bir anlayışla belediyenin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarının, engelli vatandaşlarımızla ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, özel eğitim kurumlarının ve ailelerin bir araya gelerek konuyu tüm boyutlarıyla ele alacağı bir çalışma ortamı hazırlanmıştır. Çalıştay’da ortaya konacak sonuçlar ve öneriler, tüm kurum ve kuruluşlarımızı yakından ilgilendirmektedir. Şehrimizin engellerden arındırılması sadece kurumlarımızın gerçekleştirebileceği bir sonuç değildir. Bu nedenle sorunun toplumun her kesimine anlatılması, farkındalık yaratılması ve uygulamalarda toplumsal destek aranması gerekmektedir. Bu çalıştay, konuya taraf olan her kesimin aktif ve doğrudan söz sahibi olduğu katılımcı bir anlayışla düzenlenmiştir. Çalıştay sonuçları rapor haline getirilerek, Adana Büyükşehir Belediyesi koordinesinde kent konseyimiz tarafından tüm kesimlerce paylaşılacaktır. Böylece önümüzdeki yıllarda uygulanacak bir eylem planı ortaya çıkacaktır” dedi.

SAĞLIKLI VE OBJEKTİF TESPİTLER GEREKLİ

Başkan Sözlü, bu alandaki çalışmaların, kentin çağdaş bir şehir olma, ortak karar verebilme, toplumsal faydası yüksek olan alanlarda ortak üretim yapabilme yeteneğini geliştirme yönünde önemli bir adım olduğunu kaydetti. Sözlü, “Çalışmalarımız, gerek kentimizin gerek kurumlarımızın hedeflerine ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemlerin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısının yerleşmesine katkı yapacaktır. Sorunlarımıza sağlıklı ve objektif tespitler yapmak, sorunlarla mücadelede çok önemlidir. Bu nedenle Çalıştay’a destek sunan kesimlerin katılımda istekli olmaları, uygulama birimlerimizin bu konudaki kararlılığı bizleri daha kaliteli hizmet sunumunun gerçekleştirildiği, çağdaş, yaşanabilir bir Adana idealine biraz daha yaklaştıracaktır” diye konuştu.