Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği 1. sınıf öğrencileri "İnşaat Mühendisliğine Giriş" dersi kapsamında “Şantiye Gezisi” yaptı.

Geleceğin mühendisleri inşası devam eden Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Dış İlişkiler Birimi İnşaatında, ders sorumlusu İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Laman ve araştırma görevlileri ile birlikte, müteahhit, şantiye şefi ve Yapı İşleri Teknik Dairesi’nden görevlendirilen yapı denetmeni inşaat mühendisinin de hazır bulunduğu ortamda teknik sunumlar gerçekleştirdi.

Öğleden önce 120, öğleden sonra da 110 olmak üzere toplam 230 öğrencinin katıldığı derste, kaba inşaat aşamasındaki binaya girilerek zemin ve bodrum katlarda devam eden inşaat faaliyetleri yerinde incelendi.

Binanın yapımından sorumlu müteahhit ve şantiye şefi tarafından kaba inşaat aşamasındaki 2 blok olarak planlanan Dış İlişkiler binası hakkında öğrencilere bilgi verildi. Teorik bilgilerin uygulamaya dönüştüğü şantiye ortamlarının öğrenciler için ikinci bir okul olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Laman, izin almak ve gerekli güvenlik şartıyla öğrencilerin inşaatın her aşamasında çekinmeden şantiyeye gelip gelişmeleri izlemelerini önerdi.

İnşaat Mühendisliği mesleğinin önemine değinen Prof. Dr. Laman, teknik gezi sırasında iş kazalarının yoğun yaşandığı bu günlerde iş güvenliğinin önemine de dikkat çekerek, öğrencilerin de bu geziye gerek baretleri, gerekse de uygun kıyafet ve ayakkabılarıyla gelerek iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok hassas davrandıklarını ve örnek olduklarını ifade etti.