Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında okullar arası spor yarışmaları çerçevesinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği toplantı, beden eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı.

Taşkent İlköğretim Okulu’nda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, merkez ilçelerin yansıra Kozan ve Ceyhan ilçelerinin ortaokul ve lise beden eğitim öğretmenleri katıldı.

Beden eğitimi öğretmenlerine hitaben konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “Bu toplantının Adana’daki yapacağımız çalışmalara önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Beden eğitimi öğretmenlerimizin bir okul için bütün branşların yanında olmazsa olmaz ve önemli bir noktada olduğunu düşünüyorum. Hem bizim hem toplumun hem de velilerimizin ciddi bir şekilde sizlerden beklentileri var. Günümüzde madde bağımlısı gençlerimiz mevcut, bu anlamda sizlere büyük görevler düşüyor ve sizlerden çok şey bekliyoruz. Kural, adap, giyim, kuşam, disiplin, güzel konuşma gibi örnek davranışları her dalda kendi çocuklarımıza nasıl öğretiyorsak, okuldaki çocuklarımıza da öğretmeliyiz. Sizlerin buna öncülük edeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Çocukların hayata hazırlanma konusunda en önemli bilgiyi okulda öğrendiğini kaydeden Akpınar, ”Bizim sizlere olan güvenimiz tamdır. Madde bağımlısı gençlerimizi kazanacağız, topluma faydalı bireyler olmaları konusunda birlikte hem fikiriz” diye konuştu.

İki kurumun et ve tırnak olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği neticesinde okul sporlarının ve sporcu sayısını yüksek noktalara taşımak istediklerini belirtti.

Soru cevap şeklinde geçen toplantı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 2013-2014 yılı spor etkinlik sunumu ile son buldu.