Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, spor yapan masterlerin hem gençlere model olduğunu hem de sağlık harcamalarının azalmasına katkı sağladıklarını söyledi.

Hadi, geçen hafta Şanlıurfa’da gerçekleştirilen “Şanlıurfa 4. Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre” koşusunda güçlü rakiplere rağmen takım halinde 3. olan, bireysel olarak da 10 sporcusunun ilk 3 dereceye girerek kupa ve madalya ile dönmeyi başaran Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır ile sporcuları makamında kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı.

Sporun yaşının olmadığını, süreklilik ve devamlılık gerektirdiğinin altını çizen Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çeşitli meslek gruplarında insanların bir araya gelerek hem de dayanıklılık gerektiren maraton gibi zor bir sporda başarılı olmaları beni duygulandırıyor. Ben de uzun yıllar atletizm yaptım. Halen koşuyorum. Hatta geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Tarsus Yarı Maratonu’na katıldım. Adana Masterler Atletizm Kulübü’ne olanaklar içinde tesis, malzeme ve ulaşım gibi konularda destek veriyorum. Desteğimi her koşulda sürdüreceğim. Spor yapan masterler hem gençlere model oluyor, hem de sağlık harcamalarının azalmasına katkı sağlıyorlar. 4 Ocak 2015 Pazar günü Adana’da geleneksel olarak yaptığımız ‘Adana Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’na Masterler Kulübü’nün kalabalık katılmalarını bekliyorum.”

Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, bu sezon beşincisi gerçekleştirilecek Adana Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nun mimarının Fazlı Bayram Hadi olduğunu belirterek çabalarından dolayı teşekkür etti.

Kulüplerine tesis kazandıran, ayrıca müsabakaya giderken otobüs tahsis eden Fazlı Bayram Hadi’nin desteğini asla unutmayacaklarını belirten Tadır, 4 Ocak 2015 Pazar günü yapılacak Kurtuluş Yarı Maratonu’na tüm üyelerin katılımını sağlayacaklarını, ayrıca organizasyonda gönüllü olarak görev yapacaklarını sözlerine ekledi.

ŞANLIURFA’DA KİMLER DERECEYE GİRDİ?

Şanlıurfa 4. Göbeklitepe Maratonu’na ikisi bayan toplam 40 sporcuyla giden, takım halinde üçüncü olan Adana Masterler Kulübü’nden ferdi olarak dereceye girenler şöyle:

Abdurrahman Karakaya (10 kilometre 55-59 yaş grubu erkekler birincisi)

Aziz Tahtacı (10 bin kilometre 50-54 yaş grubu birincisi)

Ali Özdemir (10 kilometre 50-54 yaş grubu ikincisi)

Serkan Saktanber (10 kilometre 40-44 yaş grubu üçüncüsü)

Fatma İlba (10 kilometre 40-44 yaş grubu birincisi)

Necmi Tadır (Yarı maraton 55-59 yaş grubu üçüncüsü)

Şanver Halisoğlu (Yarı maraton 60 yaş üstü yaş grubu ikincisi)

Mustafa Tek ( Yarı maraton 60-64 yaş grubu üçüncüsü)

Lokman Yıldızlı (Yarı maraton 50-54 yaş grubu ikincisi)

S.Güray Altınhisar (Yarı maraton 40-44 yaş grubu üçüncüsü)