Adana’da, Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu (HAY-KONFED) ve Otağı açıldı.

Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu’nun Genel Merkezi Adana DSİ Bölge Müdürlüğü Eski Baraj içi piknik alanında kurulan Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda gerçekleştirilen açılışa Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Gürcistan Borçalı Türkleri Birliği Başkanı Dr. Zalimhan Mammadli, Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu, Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, çok sayıda Türkmen dernek temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu Genel Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu’nu kurmaktaki en büyük arzularının, Müslüman Türk Milletinin İslamiyeti doğru anlamasını sağlamak ve Türk Milletini İslamiyet ile mayalayıp iyice yoğurarak, bu büyük milletin tadına tad, gücüne güç, ömrüne ömür katmak olduğunu vurgulayarak, “Bu da ancak iyi alınmış bir eğitim ve öğretim le başarılabilir. Bir de iyi eğitim ve öğretimden geçmiş donanımlı yetenekli becerikli talebelerle olur. Onun için bu Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu ve Otağını kurduk” dedi.

Vali Mustafa Büyük’de kendisine hediye edilen Kazak Çapanı giydikten sonra yaptığı konuşmada, Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu’nun ve Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nın Adana’ya güzel hizmetler yapacağına inandığını belirterek, Konfederasyonu ve Otağı kuran dernek yöneticilerinin, geçmiş yıllarda çok başarılı hizmetlere imza atığını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük ve diğer katılımcılar tarafından Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu (HAY-KONFED) ve otağın açılışı yapıldı.

Açılış, etkinliğe katılanlara Osmanlı şerbeti, sıkma ve gözleme ikram edilmesinin ardından son buldu.