Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi çalışanları tarafından Hz. Mevlana’yı anlama ve anma programı gerçekleştirildi

Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu, gençlerin Hz. Mevlana’yı daha yakından tanımaları, Mevlana’nın insanlara bakış açısını öğrenmelerini sağlamak için etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sunar Nuri Çomu Anadolu Lisesi’nin Konferans Salonu’nda çok sayıda öğrenciyle gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çelikoğlu, Hz. Mevlana’nın bir sevgi insanı olduğunu, daima Kur’an-ı Kerim’i ve Hz. Muhammed’in hayatını rehber edinen bir İslam düşünürü olduğunu vurguladı.

Bu tür etkinliklerin gençlerin geçmişini öğrenmelerinde büyük yararı olacağını ifade eden Çelikoğlu, “Toplumumuzda herkesin sekiz asır öncesinden günümüze kadar ulaşan felsefesiyle Hz. Mevlana Celalettin-i Rumi öğretilerini bilmesi lazım. Bu kapsamda, mesneviyi genç kuşağın okuması ve hayatına tatbik etmesi gerekiyor. Asırlar öncesinden bu günümüze kadar gelen öğretilerin daha iyi anlaşılması ve Hz. Mevlana sevgi ve hoşgörüsünün insanlığın kalbinde hüküm sürüyor” diye konuştu.

Ayrıca, Yüreğir Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri Bahar Ceylan Hiçyakmazer, Oğuzhan Gürhani ve Atalay Yalınız’ın da katıldığı programda Hz. Mevlana Celalettin-i Rumi’yi anlatan belgesel izletildi.

Belgeselin ardından etkinlik kapsamında Neyzen Mustafa Akgül ve Mehmet Turan Eren öğrencilere ney dinletisi sundu.