Dünya çapında yaygın bir hizmet ve meslek kuruluşu olan Rotary’nin bir gençlik projesi olarak 1968 yılından itibaren topluma hizmet eden Rotaract’ların Adana’daki temsilcilerinden Güney Rotaract Kulübü, gazeteci Dilek Akın’ı konuk etti.

Sheraton Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Av. Can Şerbetçi, toplum yararına hizmet veren bir kulüp olmanın yanı sıra üyelerine yönelik de çeşitli aktiviteler düzenlediklerini söyledi. Şerbetçi, bu kapsamda, mesleğinde öncü kişileri konuk ederek, onların deneyimlerinden üyelerinin de faydalanmaları sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Şerbetçi, kulüp faaliyetleri hakkında üyelerine bilgi verdikten sonra, yoğun iş temposuna rağmen davetlerine katılarak onur konuğu olan Dilek Akın’a teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından gazetecilik mesleğini ve bu mesleği icra ederken yaşadıklarından anekdotlar sunarak sunum yapan gazeteci Dilek Akın ise öncelikle iletişimin önemine dikkati çekti. Hürriyet ve Güneş gazetelerinde muhabirlik, Bölge ve Ekspres Gazetelerinde haber müdürlüğü ve Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nde istihbarat şefliği görevlerinin ardından Adana’nın ilk PR şirketini kurucusu olan Dilek Akın, mesleğindeki başarının özünde yaptığı işine olan sevginin bulunduğunu söyledi.

Başarıda iletişim becerisinin büyük önem taşıdığını ifade eden Dilek Akın, bu becerinin sadece gazetecilik değil her meslek için gerekli olduğunu bildirdi. Dilek Akın, “Aile ilişkilerinden dost-arkadaş ve iş çevresine kadar aslında her insanda bulunması gereken bir meziyet olan iletişim becerisi meslekteki başarının olmazsa olmazını oluşturuyor” dedi.

Güler yüz ve bulunulan ortamda pozitif enerji oluşturmanın kişilere artı değer kattığını vurgulayan Dilek Akın, şöyle devam etti:

“Bizim mesleğimizde de öncelikle haber kaynaklarımızla doğru bir iletişim kurmamız gerekiyor. Aksi takdirde haber kaynağı güvenmediği bir gazeteciye açıklamada bulunmaktan çekinir. Bazı meslektaşlarımız sayesinde hep korkulan insanlar gibi görünen gazetecilerin güven duygusu oluşturabilmesi iletişim becerisinden geçiyor. Çünkü, haber kaynağına güven sağlamayan bir gazeteci haber alamaz.”

Yaklaşık 2 saat süren sunumunun ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan Dilek Akın’a Kulüp Başkanı Av. Can Şerbetçi, teşekkür plaketi sundu.