Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İşkur) tanıtım faaliyetleri kapsamında Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Adana Şubesi üyelerine kurum hizmetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Adana Şubesi’nin toplantı salonunda gerçekleşen sunuma dernek üyelerinin ilgisi dikkat çekti.

Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Bekir Tufan ile İş ve Meslek Danışmanları Ergin Koluman, Serkan Erdoğan ve Tolgahan Karataş tarafından gerçekleştirilen sunum ve bilgilendirmelerde, istihdam hizmetleri, işgücü yetiştirme programları, teşvikler, kuruma karşı işverenlerin sorumlulukları gibi güncel konularda bilgi verildi.

Özellikle faydalanma şartları kolaylaştırılan İşbaşı Eğitim Programları yoğun ilgi gördü. Bu program kapsamında 2 çalışanı olan işverenlere 1 çalışan da maaşı ve sigortası İşkur tarafından karşılanması şartıyla verilerek iş hayatına yeni giren veya yeni bir meslek edinmek isteyen kişilerin tecrübe kazandırılması amaçlanıyor.

Adana’da faaliyet gösteren işveren birlikleri ve odalarından talep gelmesi halinde İşkur İl Müdürlüğünce sunumların gerçekleştirilebileceği ve işverenlerin kurumla ilgili tüm sorularının cevaplandırılacağı bilgisi verildi.