Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 7 aylık dönemini “başarısız” bulduğunu söyleyen AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’ye “12 yıldır iktidarsınız; Adana’ya siz ne yaptınız?” diye sordu.

Mustafa İzgioğlu yaptığı açıklamada, Fikret Yeni’nin elbette eleştiri yapma hakkı bulunduğunu ifade ederek, "Ancak, bu memleketi 12 yılda felakete sürükleyen bir siyasi iktidarın temsilcisinin Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 7 ayını sorgulamadan önce vicdani muhasebe yapması daha etik olurdu. 12 yılda Türkiye’yi etnik kimliklere ayıran, bitmiş bir terör örgütüne can suyu vererek diriltip adeta kahraman yapan ve bu ülkeyi terör örgütüne teslim eden, terör örgütünün başından yol haritası alan ve bunu uygulayan siyasi iktidarın Adana temsilcisinin sözleri gerçekten esef verici.”

Adana işsizlikte, kredi kartı batağında bu iktidarın döneminde ‘şampiyon’ olduğunu ifade eden İzgioğlu, "Devletin Adana’daki pek çok simge kurumu bu hükümet döneminde ya kapatılmış ya da başka illere gönderilmiştir. Havaalanı ise kapatılmak üzeredir. Yine Adana hala, komşu illere sağlanan ama bizden esirgenen teşvik politikalarıyla aldığı yarayı saramamış ve onun acısını çeken bir ilimizdir. Kamu yatırımlarında en gerilere düşürülmüş ilimiz de Adana’dan başkası değildir” dedi.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Dahası, 12 yılda Büyükşehir’de 1, Seyhan’da 2, Sarıçam’da 2, Çukurova’da 1 dönem siz vardınız, Yüreğir’de ise 3. döneminiz ve hala tek başına iktidarsınız. Böyle bir şansı, böyle bir imkanı hiç kimse kullanmadı. Her seçim döneminde İstasyon Meydanı’nda verilen sözleriniz ise havada duruyor. Söyler misiniz; siz Adana’ya hangi hizmetleri yaptınız? Adana’da çekilen sancıların, ülkeyi içine düşürdüğünüz kaosun sorumlusu mevcut AKP Hükümeti iken, şimdi çıkıp bütün rutin hizmetleri başarıyla yerine getiren, Pozantı’dan Tufanbeyli’ye, Karataş’tan Aladağ’ın en ücra köylerine kadar ilk kez hizmet götürmeye başlayan 7 aylık bir belediyeyi suçlamak vicdansızlık değil midir? Bu gerçeği sokaktaki en sade vatandaşımız dahi idrak ederken Sayın Yeni’nin bilmemesi mümkün değildir. Haksız suçlamaların, AKP’de başlayan kongre süreciyle bir ilgisi var mıdır bilmiyoruz ama Sayın Yeni, önce elini vicdanına koyup 12 yılın muhasebesini yapmalıdır.”