Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde oluşturulan Genç Girişimciler Kurulu (GGK) seçimleri için geri sayım başlarken, seçimler için başkanlığında liste oluşturan işadamı Mehmet Kalo ve ekibi yoğun bir çalışma sergiliyor. Göreve neden talip olduklarını açıklayan Kalo, Adana’nın bugün hak ettiği konumda olmadığını, bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Mehmet Kalo, GGK’nın, TOBB bünyesinde ve TOBB Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda temel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kurul olduğunu hatırlattı.

Bütünlüğün olmadığı yerde başarının da olamayacağını ifade eden Kalo, “Bütünlük için birlik olmak lazım, birlik olunmadan tek seslilik sağlanamaz. Artık bölünmüş güçler değil, birleşmiş bir güçler olsun istiyoruz. Birleşmiş bir güç için de bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımızın (STK) altında olan genç girişimciler grubuna talibiz” dedi.

Kalo, “Adana’nın en önemli STK’larının ATO, ADASO, ATB, AOSB olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bu STK’ların üzerinde kentimizin en büyük mülki amiri valiliğimiz var, belediyeler var. Biz de önemli STK’ların altında bir kuruluş olarak, görevimizi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Amacımız kimsenin önüne geçmek değil, üst kuruluşlarımızın şemsiyesi atında kent yararına bir şeyler üretebilmek.”

GELECEK NESİLLER

Genç Girişimciler Kurulu olarak yapacakları çalışmalarla kendilerinden sonra gelecek nesillerin önünü açmak istediklerini vurgulayan Mehmet Kalo, şunları kaydetti:

“Üniversitelerden mezun olduktan sonra bir çoğu ne yapacağını bilmeyen gençlerimizin önderi olarak onlara yol göstermek, çalıştaylar düzenlemek ve tek seslilikle sorunları gündeme taşırken çözüm önerilerini de beraberinde sunmak istiyoruz” diye konuştu.

“Adana’yı uzay üssü yapmak” gibi akla hayale gelmedik işlerle değil, ayakları yere basan projelerle hizmet üreteceklerini ifade eden Kalo, “Odalarımızın himayesi altında, valiliğimiz ve belediyelerimizin destekleriyle bu hizmetleri üreteceğiz.”

GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ

Mehmet Kalo, genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde öncü olacaklarını ifade ederek, “Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek gibi görevi bulunan kurulun yapacağı hizmetler, sadece bölgemizin değil, ülkemizin geleceği açsından da büyük önem taşıyor” dedi.

Gençlere kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak gerektiğini belirten Kalo, “81 ilimizin tamamında kurulmuş olan TOBB İl Genç Girişimci Kurullarımız, TOBB bünyesinde kurulmuş olan GGK ile koordineli çalışarak, bulundukları illerde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Biz diğer kurullarla da işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.

SEÇİMLER 25 ARALIK’TA

25 Aralık’ta ATO’da gerçekleşecek seçimlerde, başkan, 14 kişilik yönetim kurulu ve 2 de doğal üye diye tanımlanan genel sekreter seçileceğini ifade eden Mehmet Kalo, odalar tarafından belirlenerek, 40 yaş altı yaklaşık 250 kişinin oyları ile GGK yönetiminin belirleneceğini bildirdi.

Kalo, şöyle devam etti:

“Amacımız Adana’daki genç ve girişimci arkadaşlarımızı odalarımızdan valimizden destek alarak ticarete kazandırmak. Biz gençler bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza duruşumuzla, çalışmalarımızla i etkileyebilirsek ne mutlu bize. Adana’nın başarısı için bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bazı genç arkadaşlarımız; oda başkanlarına, meclis başkanlarına rahat ulaşamıyor. Ama biz kurul olarak bu arkadaşlarımıza köprü olacağız. Bizim amacımız üretmek çalışmak insanlara yardımcı olmak.”