Çukurova Üniversitesi ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı arasında sosyal ve toplumsal alanda fayda sağlayacak önemli bir protokole imza atıldı. Protokolle, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kapsamında bulunan yükümlülerin toplumla bütünleşmesinin desteklenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda da yükümlüler olumlu sosyal davranışlarını, ilgi alanlarını ve becerilerini geliştirmek için Çukurova Üniversitesi’nde kamu yararına çalışmalar yapacak.

Kamu hizmeti hükümlüleri artık Çukurova Üniversitesi’nde kamu yararına çalışacak. Adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlüğüne hükmedilen yükümlüler, Çukurova Üniversitesi kampüsünde kamu hizmetinde temizlik ve çevre düzenlemeleri gibi işlerde çalışarak tamamlayacak.

KARŞILIKLI İYİ NİYET VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kapsamında bulunan yükümlüleri kapsayacak uygulama için Çukurova Üniversitesi ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı arasında iyi niyet ve işbirliği protokol imza töreni düzenlendi. Rektörlük makamında gerçekleşen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan,Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı ve uzman personeller katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın imzaladığı “Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İle Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Arasında Karşılıklı İyi Niyet ve İşbirliği Protokolü” ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, hükümlülerin tekrar topluma kazandırılması ve mesleki programlarla desteklenmesini çok önemsediklerini söyledi. Prof. Dr. Kibar, toplum adına önemli olan bu organizasyonda Çukurova Üniversitesi’nin de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise protokol kapsamında çalışabilecek 6 bin 500 yükümlünün bulunduğunu belirterek, bir kısmının diğer kamu kurumlarında hizmet verdiğini söyledi.