Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Fatih Terim Lisesi öğrencilerine üniversiteye hazırlık kitapları dağıttı.

Belediyenin imkanları çerçevesinde okullara ve eğitime katkıya devam edeceklerini belirten Başkan Karalar, bu katkıyı da görev saydığını söyledi. Karalar, "Gücümüz ile yasaların elverdiği ölçüde eğitime katkıda bulunmayı görev sayıyorum. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize küçük de olsa katkı sağlamak bizleri mutlu ediyor. Gençler bizim geleceğimiz, bizler geleceğimize sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

"ÜLKELER ANCAK VE ANCAK EĞİTİM İLE KALKINIR"

Ülkelerin kalkınmasının ancak ve ancak eğitim ile olabileceğini savunan Başkan Zeydan Karalar, eğitimsiz toplumların aydınlığa, çağdaşlığa sırtını döndüğünü söyledi. Karalar, "Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması sadece eğitim ile olur. Eğitimsiz bir toplum yoksul olur. Eğitimsiz bir toplum mutsuz olur. Eğitimsiz toplum aydınlığa, çağdaşlığa sırtını döner, karanlığa teslim olur. Eğitimsiz toplum ezilmeye, sömürülmeye mahkum olur. İşte bu bilinçle eğitime ve eğitimciye sahip çıkmak gerekiyor. Mevcut iktidar hemen her fırsatta eğitimcileri gazlayıp, coplasa da, en küçük tepkide mahkemelerde süründürürse de eğitimciler bizim baş tacımızdır. Her zaman, her yerde yanlarındayız" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kitaplar öğrencilere teslim edilirken Başkan Karalar, öğretmen ve öğrencilerle uzun süre sohbet etti.