Karataş Belediye Başkanı Ünal 2015 yılı içerisinde yapacakları projeleri açıkladı.

İlk hedeflerinin Karataş merkezde bulunan kahvehaneleri kaldırmak olduğunu açıklayan Ünal, "Şehir merkezinde bulunan kahvehaneler çok kötü görüntü oluşturuyor. Bu kahvehanelerin, kahveci esnaflarını da mağdur etmeden başka yerlere taşınmasını sağlayacağız. Kahvehanelerin yerine kadınların rahatlık dolaşacağı, vitrin alışverişlerini yapacağı bir çarşı haline getireceğiz" dedi

KARATAŞ’A TATİL KÖYÜ

Orman içerisine Bungalov ahşap evler yaparak Karataş’a tatil köyü kazandıracaklarını da belirten Ünal, tatilcileri Karataş’a çekmeninin Karataş esnafının rahatlaması ve ticaretin artması için önemli olduğunu vurguladı.

Harbiş plajının yeniden düzenleneceğini kaydeden Ünal, "Harbiş plajı yeniden düzenlenecek, buraya daimi işletmelerin kurulumu sağlanacak ve sahil araç trafiğine kapatılarak denize giren insanların rahatça denize girmeleri sağlanacak" dedi

YENİ BALIKÇI PASAJI

Balıkçı esnafları için de projeleri olduğunu açıklayan Ünal, "Balık pasajını yenileyeceğiz, bu proje bitiminde hem Karataş halkı hem de balıkçı esnafımızı daha modern ve hijyenik bir balıkçı pasajı ile karşılaşacak" diye konuştu.

ATAPARK YENİLENECEK

Başkan Ünal, Karataş’taki festivallerin daha geniş alanda yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Bu nedenle Atapark’ı yeniden düzenleyeceğiz. Bu düzenleme ile daha kapsamlı festival alanımız olacak, insanlarımız daha verimli hizmet alacak böylelikle Karataş’ımıza yeni bir canlılık gelecek" şeklinde konuştu.

Magosa -Karataş arası deniz otobüs seferleri projelerinin fizibilite çalışmalarını da başlattıklarını söyleyen Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, bu proje için gerekli girişimleri başlattıklarını, yeterli destek verildiği takdirde en kısa sürede hayata geçireceklerini kaydetti.