“Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında Vali Mustafa Büyük başkanlığında gerçekleştirilen “Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” toplantısında, trafik konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ayrıntılarıyla ele alındı.

Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edam Ersoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, trafik kazaları oranlarının ve can kayıplarının önlenmesi için nelerin yapılabileceği ve alınacak önlemler ayrıntılarıyla tartışıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Büyük, “Trafik kazalarını önlemek amacıyla bu toplantıları yapıyor ve eylem planı oluşturmaya çalışıyoruz. Kurul olarak, eylem planının tüm aşamalarını titizlikle takip edeceğiz. Uluslararası ölçekte tüm toplumlar trafik kazalarını azaltma, kazalarda meydana gelen kayıpları düşürme konusunda belirli taahhütlere girmiş durumda. Bizlerin de ülke olarak bu taahhüdü yerine getirmemiz için, mutlaka çeşitli yatırım ve projeleri uygulamamız gerekiyor. Sonuca ulaşmada bazen bir karar, hareket, bir işlem çok şeyi değiştirebiliyor. Bugün üzerinde tartıştığımız ”Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı”nın amacına ulaşması en büyük temennimiz” diye konuştu.

Trafik kurallarının herkes tarafından benimsenmesi ve tam olarak uygulanması gerektiğini ifade eden Vali Büyük, “toplantıda dile getirilen önerilerin değerlendirileceğini belirtirken, amaca ulaşılması ve bu sorunun çözümlenmesinde tüm kurumların katkı sağlamasının gerekliliğine dikkat çekti. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hemzemin geçitlerin iyileştirilmesi, trafik yoğunluğu yaşanan bölgelerde yolların genişletilmesi, şehir merkezine bölgesel otoparklar yapılması gibi sorunların çözülmesi konusunda kurum yetkililerini bilgilendirdiği toplantı, katılımcıların dile getirdikleri görüş ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sürdü.