Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, TMMOB’un bu ülkenin bir nefes alma-verme alanı olduğunu, bu ülkenin ve bu ülke insanının önemli bir mevzisi olduğunu söyledi.

Kavi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde TMMOB’a bağlı oda başkan ve yöneticileri ile düzenlediği basın toplantısında, TMBOB’un 60 yıllık serüvende örgüt için büyük emek harcayan, şimdi aralarında olmayan tüm değerleri ve kurucu başkan Teoman Öztürk’ü sevgi ve saygıyla andıklarını ifade etti. Kavi, TMMOB ve bağlı Odalarının, 60. yılında da aklın ve bilimin yol göstericiliğinde emekten, halktan, ülkemizden, meslek-meslektaş çıkarlarından yana bütünlük içindeki çalışmalarına, önlerine çıkarılan tüm engellere rağmen kararlılıkla devam ettiği belirtti ve şöyle konuştu:

“TMMOB geçmişte olduğu gibi 60. yılında da "ülkede barış, dünyada barış" anlayışıyla ülkemizde, Suriye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Dünya’da savaşa karşı barışı, halkların kardeşliğini, bir arada özgür, eşit yaşamı savunmaya ve emperyalizmin yeni stratejileri karşısında bağımsız Türkiye mücadelesini büyütmeye devam etmektedir.

TMMOB bu ülkenin bir nefes alma-verme alanıdır. Bu ülkenin ve bu ülke insanının önemli bir mevzisidir. Bu ülkenin, bu ülke halkının ve dolayısıyla üyenin TMMOB’ye ihtiyacı vardır, bu ihtiyaç devam etmektedir. Bu ihtiyacın gereklerinin yerine getirilebilmesi için de, TMMOB’nin odalarına, odaların şubelerine, şubelerin de örgütlü üyeye ihtiyacı vardır. TMMOB 60. yılında da bu ihtiyacın gereklerini yerine getirmeye devam etmektedir.”

60 YIL ETKİNLİKLERİ

Kavi, TMMOB’un 60.yılı nedeniyle Adana’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini, 18 Ekim Cumartesi günü saat 16.30’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mahmut Teberik’in konuşmacı olarak katılacağı “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” konulu bir panel, 20 Ekim’de Yönetmenliğini Eylem Şen’in yaptığı Suriye’deki göçün konu edildiği “Asfur Belgeseli” gösteriminin Seyhan Kültür Merkezi’nde ve 21 Ekim Salı günü TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı’nın da katılacağını “Teoman Öztürk Belgeseli ve TMMOB 60. Yıl Formu” yapılacağını sözlerine ekledi.