Adana Ticaret Borsası’nın Türkiye’de yaygınlaştırma amaçlı ilk kez uyguladığı “Hassas Tarım” projesinde kullanılmak üzere Traktör tahsis eden Keskinler Tarım Makinaları ve Aletleri Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Keskin’e ATB Yönetimi tarafından teşekkür plaketi verildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Genel Sekreter Mustafa Hızlı, Ar-Ge Proje ve Kalite Birimi Sorumlusu Dr. Kenan Boyacı ile birlikte Havutlu Mahallesinde bulunan Eyyüp Keskin’in işyerine gelen Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Eyyüp Keskin’e teşekkür ederek plaketini verdi.

Eyyüp Keskin’in Çukurova tarımının gelişmesine katkı verecek olan Hassas Tarım Projesine sürücüsüyle beraber traktör tahsis ederek projeye destek olmasının büyük bir incelik olduğunu söyleyen ATB Başkanı Muammer Çalışkan, “Hassas Tarıma, yeni teknolojiye inanarak, katkı koymanız bir vizyon meselesidir. Bir yıldır bu proje de kullandığımız traktörü karşılıksız verdiniz. Bu yaklaşımınızı takdire şayan buluyoruz. Bizleri memnun ettiniz çok teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz yaşama geçirdiğimiz Hassas Tarım projesi ile üreticilerimiz ileri teknolojiyi kullanarak hem daha ekolojik bir tarım yapacak hem de gübreden yüzde 40’a kadar tasarruf sağlayacak hem de üründe verimin artmasına katkı sağlanabilecektir. Makineler üzerindeki teknolojik cihazların adaptasyonu Adana bölgesindeki değişken oranlı gübre uygulaması, verim izleme ve haritalama sisteminin işletilmesi ve uygulamalarla çiftçi dostu olan bu projeye desteğinizle dost olduğunuzu gösterdiniz. Yönetimim adına tekrar çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Keskinler Tarım Genel Müdürü Necati Deveci’nin’de hazır bulunduğu ATB Yönetiminin teşekkür ziyaretinde tarıma ve yaşadığı ülkeye faydalı olan her işe destek verebileceklerini ifade eden Keskinler Tarım Makinaları ve Aletleri Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Keskin, “Aslında bizler sizlere teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimize, köylülerimizi teknoloji ile buluşturarak büyük hayır yapıyorsunuz. Biliyorum ki çiftçimizin, köylümüzün yeni yeni gelişmelere ihtiyacı var. Çiftçi, Ticaret Borsasının yaptığı projeler gibi yeni projeleri görecek, kafasına yatınca kendi yaşamına uygulayacaktır. “Hassas Tarım” ülkemizde yeni uygulanıyor. Bu projeye traktör tahsis ederek bizimde çorbada tuzumuz olsun misali destek olduk. Tarımımıza, kentimize, ülkemize faydası olacak her güzel işe destek olmaya da her zaman hazırız. Ülkemize faydalı olacak işlerin severek, isteyerek yanında oluyoruz. Yaşadığımız şehre faydası olacağını düşündüğümüz için Büyükşehir Belediyesine de 50 Beygir gücünde bir traktör hibe ettik. Biz Keskinler Tarım olarak yeni teknolojilere uyumluyuz. Sosyal sorumluluk projelerine de titizlikle yer veriyoruz. Çukurova Üniversitesi Tarım Makinaları öğrencilerine traktör, ekipman, şirket yönetimi ve iş istihdamı konusunda genel bilgilendirme eğitimi, Ovadaki çiftçilerimize dönemsel olarak Traktör kullanım öncesi bakım ve kontrolleri eğitimi, Tarla tatbikatı adı altına Traktör ve Ekipman kullanımı sökme takma ve bilgilendirme eğitimi, Çıraklık Eğitim merkezinden gelen öğrencilerimize kalfalık ve ustalık eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve TAYEM ile birlikte uygulamalı birçok eğitimlerimiz de sürüyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve ATB Başkanı Muammer Çalışkan, Eyyüp Keskin’e teşekkür plaketini takdim etti.