Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı “Kızılay Haftası” kutlamasını Adana Sevgi Evleri Çocuk Esirgeme Yurdu’nda gerçekleştirdi. Çeşitli eğlence gösterilerin yapıldığı, yemek ikramlarının gerçekleştiği, hediyelerin dağıtıldığı kutlamalarda Sevgi Evleri’nde kalan çocukların neşesi, herkesin yüzünü güldürdü.

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün de katıldığı etkinlikte Kızılay’ın şefkatli eli bu kez Sevgi Evleri Çocuk Esirgeme Yurdu’ndaki çocuklara uzandı. Kutlamalara Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yılmaz ve Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da katıldı.

"BUGÜN ÇOK GÜZEL BİR GÜN"

ÇÜ Kızılay Kulübü, BTÜ Kızılay Ekibi, Çobanoğlu Meslek Lisesi Kızılay Gönüllüleri ile Adana İnsani Yardım Derneği’nin de (ADYAR) destek verdiği kutlamalar sırasında bir konuşma yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, kamu ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinin güzel sonuçlar doğurduğunu söyledi. Burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Büyük, “Bugün, çok güzel bir gün. Sevgi evlerinde yaşayan yetim ve öksüz çocuklarımız için böyle güzel bir etkinlik düzenlendi. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar nazik, ince, korunmaya muhtaçlar. Bu çocuklarla hepimizin daha fazla ilgilenmesi lazım. Sivil tolum kuruluşlarının bu tür etkinlikleri topluma örnek olacak, yeni güzellikler için vesile olacaktır” dedi.

"İYİLİKLERİ ÇOĞALTMALIYIZ"

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise katılımı için Vali Mustafa Büyük’e, destekleri için Büyükşehir ve Seyhan Belediyelerine, konuk ettikleri için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü’ne teşekkür ettiği konuşmasını, “Adana’da iyilik yürüyüşünde bugünkü durağımız Sevgi Evleri oldu.

Adana’da değişik yerlerde kalan çocuklarımızı Kızılaycı ağabey ve ablalarıyla buluşturduk. Bir kaynaşma sağlamayı ve Kızılay haftasını birlikte kutlamayı murat ettik. İyilikleri çoğaltmalıyız, iyilikleri herkesin kalbine ulaştırmalıyız. Çok güzel bir etkinlik oldu. Tüm katılanlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

GÜLDÜLER, GÜLDÜRDÜLER

Kutlamalar sırasında, çocuklara yemek ikramı yapıldı. Palyaçoların komik gösterileriyle eğlenen, dağıtılan renkli balonlarla koşup oynayan, yüz boyama etkinliğine katılmak için sıraya giren Sevgi Evleri çocuklarının neşesi, tüm katılımcıların yüzünü güldürdü.

Lise ve üniversiteli gönüllü ağabey ve ablalarının eşliğinde coşup oynayan çocukların mutlu görüntüler, kutlamaları düzenleyenlere “İyi ki bu etkinliği yapmışız” dedirtti.