Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 575 ve Adana dışında okuyan 785 Mardinli öğrenciye burs verildi.

MARDAV binasında düzenlenen törende burs alacak öğrenciler MARDAV Başkanı Osman Göktekin ve Vakıf Saymanı Metin Kanık ile bir araya geldi. MARDAV Başkanı Osman Göktekin, burs dağıtımı öncesi öğrencilerle bir süre sohbet etti. Göktekin, MARDAV Markası altında mezun olmuş genç öğrencilerle ticaret yapmak istediklerini söyledi.

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Mardinli toplam 1360 öğrenciye 2014-2015 eğitim öğretim yılına ait Ekim ve Kasım ayı bursları verildi.

Hemşehrilerine vakıf olarak yardımlarda bulunduklarını aktaran Göktekin, “MARDAV isminin patentini aldık. Marka yaptık. Daha öncede söylediğim gibi ben bunu itiraf ediyorum. Artık benim yaşımdakilerle değil, gençlerle tescil ettirdiğimiz MARDAV markası adı altında çalışıp Türkiye içerisinde birkaç yıl ticaret yaptıktan sonra hayal ettiğimiz üniversiteyi kurmak istiyoruz. İnşallah Allah bize bunu nasip eder. Benim yurt dışında çok büyük bir deneyimim var. İleride bunu yurt dışına da götürürsek çok daha iyi olacaktır” dedi.

Öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını isteyen Göktekin, “Bizler sizin derslerinizin başarılı olmasını istiyoruz. Sizlerinde Mardinlilere yakışır şekilde bunu başaracağınızı biliyoruz. Mardinliler her zaman dürüst ve çalışkanlıkları ile bilinirler. Bu nedenle bizin sizden isteğimiz budur. Birde Vakfınıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Bu vakıf sizlerin vakfı. Herkes kendi vakfını sahiplenmeli. Hemşehrilerimize birçok zaman çağrıda bulunuyoruz. SMS atıyoruz. Çağrılar yapıldığında toplantılarımıza büyük bir katılım olmasını bekliyoruz“ ifadelerini kullandı.

Ardından Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 575 ve Adana dışında okuyan 785 Mardinli öğrenciye burs verildi.