Acıbadem Adana Hastanesi’nde, meme kanserine yakalanan kadınların bu hastalıkla yüzleşmelerini ve sonrasında hastalığı kabul sürecinde doğru adımlar atmalarını hedefleyen grup terapileri başladı.

Grup terapileri sırasında duygulara, kişisel farkındalıklara, düşünce hatalarına ve sanat terapisine yer verdiklerini anlatan Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç, katılımcıların daha ilk seans gerçekleşmiş olmasına rağmen çok yoğun aktarımlarda bulunduklarını ve bunun sonucunda da hastaneden rahatlayarak ayrıldıklarını sevinerek gözlemlediğini söyledi.

Psikolog Telmaç, onkolojik hastaların tedavisinde psikolojik desteğin yerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Hastanemizde bu tür psiko-onkolojik çalışmalara devam edeceğiz. Bu terapiler sırasında bir diğer amacımız da hastaların yalnız olmadıklarını ve yanlarında kendilerine destek sunan birilerinin her zaman olduğunu hatırlatmaktır” dedi.

Psikolog Göksu Telmaç, herhangi bir ücret karşılığı olmayan bu oturumların 2 haftada bir tekrarlanacağını da sözlerine ekledi.