Adana Adliyesi’nde 18 yıldır görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Başer’in, yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu’ndaki törene, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcı vekilleri Reşit Özcan, Cumali Tülü, Birsen Türkoğlu ve Mehmet Arıkan ile adliyede görev yapan Cumhuriyet savcıları katıldı.

Törende konuşan Başsavcı Ali Yeldan, emekliye ayrılan Savcı Mehmet Emin Başer’in çok saygın bir hukuk adamı olduğunu söyledi. Savcı Mehmet Emin Başer’in çalışmalarıyla genç meslektaşlarına örnek olduğunu belirten Başsavcı Ali Yeldan, "Adana Adliyesi, objektif olarak söylüyorum, çok yoğun çalışılan, iş yükünün fazla olduğu bir yer. Böyle bir iş yükü altındaki adliyede, bu kadar uzun süre görev yapmak, sürekliliği sağlamak büyük bir başarıdır. Savcımız çalışmalarındaki titizliğiyle, çalışkanlığıyla, azmiyle herkese örnek olmuştur. Duayen savcımıza ailesiyle birlikte mutlu, huzurlu ve başarılı bir emeklilik hayatı diliyorum" dedi. 18 yıldan bu yana görev yaptığı Adana Adliyesi’nden yaş haddi nedeniyle ayrılmaktan üzüntü duyduğunu belirten Savcı Mehmet Emin Başer de, "Adana Adliyesi’nden, görev yaptığım süre içerisinde meslektaşlarım ve personelimizle büyük bir uyum ve duygu birliği içerisinde çalışmış olmanın hazzı ve mutluluğuyla ayrılıyorum. Başsavcımıza ve tüm adliyemiz mensuplarına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Başsavcı Ali Yeldan, konuşmaların ardından Mehmet Emin Başer’e yaptığı hizmetlerden dolayı Adana Adliyesi adına anı plaketi verdi. Başsavcı vekili Birsen Türkoğlu da, emekliye ayrılan Başer’e çiçek takdim etti.

Mesleğe Artvin’in Yusufeli ilçesinde başlayan, ardından Şavşat ilçesinde çalışan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Başer, daha sonra sırasıyla Sinop-Durağan, Zonguldak-Çaycuma ve Isparta-merkezde görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Başer, 40 yıllık meslek hayatının 18 yılında Adana Cumhuriyet Savcısı olarak çalıştı.