Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, “7 Haziran Türk milletinin AKP ile hesaplaşma günü olacaktır” dedi.

MHP Çukurova İlçe Olağan Kongresi yoğun bir katılıma ve heyecana sahne oldu. Mevcut ilçe başkanı Sertan Duran ile Yılmaz Oğuz’un aday olduğu kongrenin divan başkanlığını ise MHP Adana Milletvekili Ali Halaman yaptı. MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu başta olmak üzere MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu, Milletvekilleri Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nin yanı sıra il ve ilçe yöneticileri, partili belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de hazır bulunduğu kongrenin başlangıcında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesaj ayakta alkışlandı.

İZGİOĞLU: "SIRA ADANA’DA"

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, yaptığı konuşmada önemli bir ayrıntıya dikkat çekerek Devlet Bahçeli’nin başbakan yapılması lazım geldiğine işaret etti. İzgioğlu, “Isparta yıllarca Demirel’e destek verdi. Zonguldak’ta Ecevit’in partisi hep birinci çıktı. Rize, Mesut Yılmaz’a ve son 12 yıl da Erdoğan’a sahip çıktı. Şimdi sıra Adana’da. Dürüst ve ilkeli devlet adamı, Türk Dünyasının bilge lideri ve hemşehrimiz olan Sayın Devlet Bahçeli’ye de biz Adana olarak destek çıkmalıyız, MHP’yi birinci parti yapmalıyız” diye konuştu.

“BEBEK KATİLİ TİR TİR TİTRİYORDU ŞİMDİ İSE...”

Türkiye’nin AKP hükümetleri döneminde geldiği noktaya değinen İzgioğlu, “Ülkemizin bir bölümünü ayrılma noktasına getirdiler. Adamlar yol kesiyorlar, yol kontrolü yapıyorlar, vergi topluyorlar ve artık kaymakam, vali atıyorlar. Ama Hükümetten bir çıt bile çıkmıyor. Milletvekilimiz Engin Alan Paşanın uçakta getirdiği bebek katili korkusundan tir tir titriyor ‘Ben Türk milletine hizmet etmek istiyorum’ diyordu. Ama şimdi onun serbest kalacağı açıklanıyor ancak AKP hükümetinin temsilcisi ‘Bunu konuşmak erken. Niye erken konuşuyorsunuz?’ diyor. Tarihin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayı yaşandı. Bu olay için takipsizlik kararı verildi. Yakalananların hepsi serbest bırakıldı. Dahası ele geçirilen milyarlarca lira iade edilirken bir de faiz ödendi. Engin Alan ise MHP’nin milletvekilidir. 4 sene hapiste yattı. Hapiste ‘devletin yemeğini yedi diye’ 850 lira fatura çıkarıldı. Bir emekli Türk subayını içeri atıp ‘Ergenekon örgütünün kasası’ dediler. Ama aksine 18 bin liralık icraya düşmüş borcu çıktı. Adamcağız hastalandı öldü. Eşi faizle para çekerek borcunu ödüyor hala. Bu nasıl adalettir? Bu nasıl bir hükümettir? Bu devlet nasıl böyle yönetilir? İşte hesaplaşma zamanı 7 Hazirandır. 7 haziranda hesap soracağız. 7 Haziran Türk milletinin AKP ile hesaplaşma günü olacaktır” şeklinde konuştu.

Siyasi konuşmaların ardından seçim işlemlerine geçildi. İki aday Sertan Duran ve Yılmaz Oğuz birbirini kucakladı. Her iki aday da, ‘Bu kongrenin kaybedeni olmayacak; kazanan Milliyetçi Hareket olacaktır” mesajı verdi.