Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve 23. Dönem Ankara Milletvekili Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı “Türkiye maalesef dış politika ve ülke güvenliği alanında pusulasız bir şekilde sürükleniyor” dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Bölükbaşı, havaalanında MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı tarafından karşılandı.

Program kapsamında İl Başkanlığı’nı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret eden Deniz Bölükbaşı, merhum MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım’ın Kabasakal Mezarlığı’ndaki kabrine gitmeyi de ihmal etmedi. Bölükbaşı, Yıldırım’ın mezarına çiçek bıraktı; İzgioğlu, Tankut, Kanlı ve merhumun oğlu Hakan Yıldırım’la birlikte dua etti.

MHP Adana İl Başkanlığı ziyaretinde ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Deniz Bölükbaşı, Türkiye’nin sonu büyük bir yıkım olan yola sokulduğunu kaydetti. Bölükbaşı şunları söyledi:

“Gerek içeride gerekse dışarıda Türkiye’nin durumu hiç iyi görünmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve O’nun güdümündeki AKP Hükümetinin attığı her adım, ifade ettikleri her söz tam bir felaket. Evvela kendi içlerinde bir tutarlılık yok. Cumhurbaşkanı başka, başbakan başka, bakanlar bambaşka konuşuyor. Ayn-el Arap’la ilgili süreçte yaşananlar, Türkiye’nin muhatap kaldığı tavır ve uygulamalar AKP Hükümetinin başına geçen son çuval olmuştur. Tıpkı Libya’ya müdahale hadisesinde olduğu gibi Tayip Erdoğan Suriye’ye yönelik işletilen süreçte de, söylediklerinin aksini yapmak zorunda kalmıştır."

Türkiye’nin çıkmaz bir yola sokulduğunu ifade eden Bölükbaşı şöyle devam etti:

"Türkiye pusulasız bir şekilde nereye varacağı, hangi kayaya çarpacağı belli olmayan, rotasını kaybetmiş bir gemi gibi sürüklenmektedir. Kaptan köşkünde oturanlar dümeni, başka merkezlerden gelen talimatlarla ve biraz da güle oynaya çevirmektedir. Peki çare var mıdır? Evet vardır. ‘Yetkisini Büyük Türk Milletinden alan, Egemenlik hakkının da sadece ona ait olduğunu bilen ve emperyalist güçlere boyun eğmeyen bir siyasi iradenin Türkiye Cumhuriyetini yönetme vakti gelmiştir. Bugün için ilkeli, seviyeli ve tutarlı bir anlayışa sahip ve hiç bir güç merkezine diyet borcu olmayan yegane siyasi organizasyon halen üyesi olmaktan büyük bir onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisidir. Dolayısıyla Sayın Bahçeli’nin liderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarından başka çare kalmamıştır. Başka yollara sapmak, başka arayışlara girmek beyhude bir çabadır ki bunun sonucu telafisi mümkün olmayacak büyük bir felakettir.”