Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, kurban vekaletini Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığına verdi.

Yurt içi ve yurt dışında yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşımak için Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay’a bir destek de Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’dan geldi. Aynı zamanda Kızılay’ın düzenli kan bağışçısı olan Sarı, Kızılay Adana Şube Başkanlığını ziyaret ederek, bu yılki kurban vekaletini Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya verdi.

“Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla gerçekleştirilen kampanya hakkında bilgi alan Milletvekili Sarı, Türkiye’nin merhamet eli Kızılay’ın tüm dünyada gerçekleştirdiği yardım organizasyonlarını takdirle takip ettiklerini belirtti.

Kızılay’ın Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği bu kampanya ile önemli bir hizmeti daha yerine getirdiğini vurgulayan Sarı, “Yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gören Kızılay’ı, bu yardımları Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurlara ulaştırdığı için kutluyorum. İmkanı olan tüm hayırseverleri bu yardım kervanına katkı sunmaya davet ediyorum. Çünkü Kurban Bayramı paylaşmak, ihtiyacı olanları hatırlamak demek” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da Milletvekili Sarı’ya, gerek kan bağışı gerekse kurban bağışıyla her zaman Kızılay’ın yanında yer aldığı için teşekkür etti.

Bağışlanan kurbanların kesiminin, her yıl olduğu gibi Et ve Süt Kurumu’nda veteriner hekim, din görevlisi ve noter eşliğinde, ehil kasaplar tarafından tüm dini vecibeler yerine getirilerek yapılacağını belirten Saygılı, yurt içinde kesilen kurbanların daha sonra kavurma haline getirilerek, 1 kilogramlık konserveler şeklinde yıl boyu fakir-fukaranın sofrasına ulaştırılacağını kaydetti. Saygılı, “Bağışta bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurbanları, amacına uygun şekilde ihtiyaç sahiplerinin kaşığına lokma olacaktır” diye konuştu.