Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yerel yöneticilerin ve üniversitelerin bütçesi yüksek olmayan bisiklet takımı kurmalarını beklediklerini söyledi.

Başkan Müftüoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ettiğini ve 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilecek “Uluslararası Mersin Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Yarışmaları” için gerekli hazırlıkları başlattıklarını, dönüşte de eskiye dayanan dostluğu bulunan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’yi ziyaret ederek hasret giderdiklerini anlattı.

Yaklaşık 10 yıldır Bisiklet Federasyonu’nun başkanlığını yürüttüğünü, bu zaman içinde Türkiye’nin, bisiklet sporunda misyonu ve vizyonu değiştiğini, sporcu ve kulüp sayısını artırmak için projeler ürettiklerini belirten Müftüoğlu, şöyle devam etti;

“Önümüzdeki Nisan ayında 51.sini yapacağımız Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu marka oldu. 5 yıldızlı otellerde konaklayan, ülkemizin doğal ve tarihi mekanları ile Akdeniz, Ege sahillerinin tanıtımına büyük katkısı bulunan Cumhurbaşkanlığı turuna katılmak için yabancı ülkeler tüm diplomasi yolları zorluyorlar. 2008 yılında 32 yıl aradan sonra Adanalı Bilal Akgül’ün Pekin Olimpiyat Oyunları’na katılmasını sağladık. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na Ahmet Akdilek, Kemal Küçükbay ve Miraç Kal’ın gitmesini sağladık. 2016 Brezilya olimpiyatlarına 5 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. Doğru yoldayız. Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’dan büyük destek görüyoruz. Yerel yöneticilerin ve üniversitelerin bütçesi yüksek olmayan bisiklet takımı kurmaları bekliyoruz.”

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Emin Müftüoğlu’nun başarılı çalışmalar yaptığını ve ziyaretten memnuniyetini anlattı.

Hadi, Müftüoğlui’nun Türkiye’de ilk kez Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) yönetimine giren Türk olduğunu,hava koşullarının bisiklet sporu için çok uygun bulunan Adana’da ulusal ve uluslararası bisiklet yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.