Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, beraberindeki muhtarlar heyeti ile birlikte Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Genel Başkan Özünal, Adana’da eğitim, sağlık, trafik, işsizlik ve nitelikli insan göçü gibi sıkıntıların olduğuna dikkat çekti ve muhtar camiası olarak, yaşanılan sorunların çözümü noktasında kamu kurum ve kuruluşları ile her konuda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal ve beraberindeki mahalle Muhtarlarının ziyaretlerinden dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Mustafa Büyük ise, “Kaymakamlık görevine başladığımız günlerden itibaren, muhtarlarımız bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız oldu. Köylerimizin mahalle statüsünü almasıyla birlikte bazı bölgelerdeki muhtarlarımızın yetkilileri her ne kadar azalsa da daima iç içe bulundukları vatandaşların sıkıntısını çözmek için çalışan muhtarlarımızın imkanlarının son yıllarda artması bizleri sevindiriyor. Vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımız, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yakın çalışma arkadaşlarımız olacak” dedi.

Geçmiş yıllarda sürdürülen Köy-Des Projesi ile muhtarlarla işbirliği içinde önemli hizmetler verildiğine dikkat çeken Vali Büyük, “Köy ve mahallelerin sorunlarını takip etme ve ilgili yerlere aktarılması konusunda muhtarların üstlendikleri görev çok önemli. Kaymakamlarımızın da sürekli istişare halinde olduğu muhtarlarımıza kapımız her zaman açıktır” diye konuştu.

Ziyaret, muhtarların mahallerinde yaşanılan sorunlar ve eksikliklerin dile getirilmesiyle son buldu.