Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’yi ziyaret etti. AGİAD üyeleri, dernek tarafından hazırlanıp projelendirilen ve tamamlandığında Adana’ya değer katacak olan Marina Port için Fikret Yeni’den destek istedi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ziyarete, AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Noyaner ile Başkan Yardımcısı Ege Baş, Genel Sekreter Cenk Yakın, yönetim kurulu üyeleri Osman Ülke, Enver Yılmaz, Murat Erşahinoğlu, Hakkı Aksay ve Ozan Gülaçtı katıldı.

AGİAD yöneticileri ziyaret sırasında AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’ye, bir AGİAD projesi olan Marina Port’u tüm ayrıntısıyla tanıtan kataloğu sundu. Marina Port projesini çok beğendiğini söyleyen Yeni, “Gerçekten çok titizlikle hazırlanmış, tüm ayrıntıları düşünülmüş, çok şık bir proje. Adana’ya büyük değer katacaktır. Adana’da böyle sosyal projelere ihtiyaç var. “ dedi.

GÖL BİTKİLERİ BİLE HESABA KATILDI

Daha sonra AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, projeyle ilgili İl Başkanı Fikret Yeni’ye ayrıntılı bilgi verdi. Marina Port’un betonlaşmadan uzak, tüm çevresel etkileri dikkate alan bir proje olduğunun altını çizen Noyaner, “Marina Port’da yapılaşma oranı, bütün projenin sadece yüzde 4’ü düzeyindedir. Üstelik bu yapılar da genel olarak ahşap olacaktır. Projede, Seyhan Baraj Gölü’nde hem suyun dibinde, hem de su çekildiğinde göl tabanında varlıklarını sürdüren endemik özelliklere sahip bitkilerin yaşamlarını devam ettirebilmesine kadar düzenlemeler hesaplanmıştır” dedi.

Marina Port’un Adana’nın malı olacağını ifade eden Noyaner, “Biz burasını Adana’ya hediye etmek istiyoruz. Çünkü Adana’nın böyle bir sosyal donatı alanına ihtiyacı var. Burada insanlar yüzecek, su sporları yapacak, göl kıyısında gezinecek, dinlenecek, eğlenecek, yiyip içecekler. Keyifli saatler geçirecekler. Kent dışından gelen misafirlerini burada ağırlayabilecekler. Bir kulüp değil, tüm Adanalıların yararlanacağı bir proje olacak” diye konuştu.

"İŞLETMECİLİĞİNE DE TALİP DEĞİLİZ"

Marina Port’un yapımından işletmesine kadar herhangi bir gelir getirici tasarrufun içinde yer almayacaklarını kaydeden Sefa Noyaner, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Marina Port’u kimin, hangi firmanın inşa edecek olması bizim için önemli değil. ‘İşletmesini yapalım, gelirinden faydalanalım’ gibi bir düşüncemiz de yok. Böyle bir talebimiz yok. Çünkü bizler zaten gönüllü olarak Adana için çalışan, kentimize güzellikler kazandırmak için uğraşan bir derneğiz. Marina Port gibi bir eseri Adana’ya kazandırmış olmak bizim için en büyük servet olur”

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de, Marina Port’un yapımı için elinden gelen desteği göstereceğinin sözünü verdi. Yeni, Marina Port’la ilgili olarak ileri ki süreçte, hükümet ve bakanlıklar nezdinde ortaya çıkacak konuların takipçisi olacağını söyledi.

Fikret Yeni ve AGİAD üyeleri, daha sonra Adana’nın ekonomik konularında sohbet etti.