Adana Büyükşehir Belediyesi’nce Adana’nın ilçelerine düzenlenen belediye otobüsü seferlerinde öğrenci ücreti 1 lira oldu.

Daha önce şehir içi toplu taşımada öğrenci ücretlerini 1 liraya indiren Adana Büyükşehir Belediyesi, UKOME’nin yeni aldığı kararla, ilçe hatlarında öğrencileri 1 liraya taşıyacak. UKOME kararına göre, Adana’dan Kozan, İmamoğlu, Aladağ, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş, Tuzla, Pozantı ve Tekir’e yapılacak seferlerden, öğrenciler kimliklerini göstererek 1 liraya yararlanabilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, toplu taşıma hizmetini bir yandan sürdürülebilir şekilde vermeye çalışırken, bir yandan da Adanalıların sosyal belediyecilik anlayışından maksimum sevide yararlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Sözlü, “Bir önceki UKOME kararıyla, şehir içinde belediye otobüslerinde, özel halk otobüslerinde ve raylı sistemde öğrenci ücretini 1 liraya indirmiştik. UKOME’nin son kararıyla, Adana Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler, ilçelere düzenlenen seferlerde öğrencilerimize 1 liraya hizmet verecek. Bu konuda öğrencilerimize verdiğimiz sözü, bir kademe ileriye götürerek, ilçelere yapacakları yolculuklara da taşıdık” dedi.