Adana’nın Yürağir ilçesinde, kazı çalışmaları yürütülen Roma döneminin "Ölümsüzlük şehri" olarak bilinen Misis Antik Kenti, İtalya’da tanıtıldı.

İtalya Pisa Üniversitesi’nin daveti ile İtalya’ya giden heyette Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, ÇÜ Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan yer aldı. Pisa Üniversitesi’nden Giovanni Salmeri ve Prof. Dr. Anna Lucia D’Agata’nın da eşlik ettiği ve Başkan Çelikcan öncülüğündeki heyet Pisa Üniversitesi ve Pisa Belediyesi’nde bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmeler neticesinde Pisa Belediyesi ve Pisa Üniversitesi ile gelecekte yapılacak işbirliği için mutabakat sağlandı. Ziyaretlerde ayrıca kurumsal ilişkilerin geliştirilmesi yönünde de görüşmelere devam kararı alındı.

YÜREĞİR BELEDİYESİ ÜNİVERSİTELERE KÖPRÜ OLDU

Yüreğir Belediyesi’nin ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi kapsamında yapılan ziyarette Çukurova Üniversitesi ve Pisa Üniversitesi arasında yeni bir işbirliği doğdu.

Çukurova Üniversitesi ve Pisa Üniversitesi arasında sağlanan mutabakatla birlikte her iki üniversite arasında yapılacak öğrenci değişimleri ile programdan faydalanacak, öğrenciler çift diploma alma imkanına sahip olacaklar.

BAŞKAN ÇELİKCAN: "MİSİS MÜZE HALİNE GELECEK"

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Misis Antik Kenti’ni dünya kültürel mirasına kazandırmak için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Misis’te kazıların iki yıldır devam ettiğini belirten Çelikcan, Misis’in Kültür Park ve Arkeoloji Parklarıyla birlikte bir müze haline getirileceğinin altını çizdi.

Pisa Üniversitesi ve Pisa Belediyesi’ne yapılan ziyaretlerin sonunda Pisa Belediye Başkanı Darıo Danti ve Pisa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Marco Enrico Başkan Çelikcan ve Prof. Dr. Yalçın’a plaket verdi. Başkan Çelikcan ve Prof. Dr. Yalçın’da Danti ve Enrico’ya çeşitli hediyeler takdim etti.