Adana Ticaret Borsası’nın (ATB) üyelerine yönelik düzenlediği eğitimlerinde bu kez İK Grup İnsan Kaynakları Danışmanlık A.Ş işbirliği ile “Pazarlama Odaklı Stratejik Yönetim” konusunda seminer verildi.

Katılımın yoğun olduğu seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Hızlı, “Sözlerime bir Çin atasözü ile başlamak istiyorum; ‘Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir’. İlerleyemediğiniz takdirde gerilersiniz. Dünyada yeni ürün ve hizmet sunumundaki değişimin ve gelişimin hızı, bugün bizim gördüğümüzün ve düşündüğümüzün çok ötesinde gerçekleşmektedir. Bu gelişim ve değişim içerisinde siz değerli üyelerimizin ve katılımcılarımızın dağarcıklarına pazarlama konusunda katkı koyabilme hedefindeyiz. ATB olarak bizler, üyelerimizin eğitimi konusundaki taleplerini göz önünde bulundurularak, stratejik ve yıllık eğitim planlarımızı bu doğrultuda her yılın başında oluşturmaktayız” dedi.

"MARKA YÖNETİMİ BİR TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR"

İK Grup Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Gelgen’in de katıldığı seminerde işletmelerin başarılı olabilmeleri için, en değerli varlıkları olan markalarını yönetirken izlemeleri gereken politika ve stratejileri anlatan İK Grup İnsan Kaynakları Danışmanlık A.Ş. Eğitmeni Kıdemli Yönetim Danışmanı Ali Tolga Zaim ise bunu başarı ile yönetmiş işletmelerin bugün ulaştıkları seviye ve başarısız işletmelerin nerelerde hata yaptıkları, marka yönetiminin bir tercih değil zorunluluk olduğu ve bunun iş sonuçlarına doğrudan etkileri ve nasıl markalaşmak gerektiği örneklerle açıkladı. Zaim, “Dünyada değişim ve gelişimin hızı baş döndürücü. Pazara her gün yeni bir ürün veya hizmet sunuluyor, yeni oyuncular dahil oluyor. Rekabet ve yatırım maliyetleri gittikçe artıyor ama karlılıklar düşüyor, başarısız olanın hayatta kalma şansı yok. Hayatta kalmak için ilk gereken ezber bozmak ve yaratıcı düşünce yetkinliğini geliştirmektir. Pazarlama odaklı iş yönetiminin yolu iyi bir strateji, planlama ve uygulama uzmanı olmaktan geçer. Pazarlama odaklı karar alabilen işletme sahibi ancak işini, yani markasını güvenli bir şekilde yarınlara taşıyabilir. İşletmelerin kuruluş sebebi olan karlılığın artırılması ve sürdürülebilir kılınmasının önemi, değişen yerel ve küresel ekonomi, teknoloji, rekabet yapısı, ticaret kanalları, müşteri davranışlarının işletmeler üzerindeki etkisi, pazarlamanın temel taşları olan finansal farkındalık ve bilginin hayati önemi işletme yöneticilerinin gündemlerinin ilk sırasında olması gereken konulardır. İşletmeler faaliyetlerinin merkezine ürün ve hizmetleri koyarak diğer fonksiyonları tasarlamalılar. Marka yönetimi bir tercih değil, zorunluluktur” diye konuştu.

Eğitimin ardından ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı, desteklerinden dolayı İK Grup Akademi Yön. Kur. Başkanı Şemsettin Gelgen ile eğitmen Ali Tolga Zaim’e teşekkür ederek plaket verdi.