Çukurova Belediyesi Özel Avrupa Hastanesi’yle “Sağlıklı Çukurova” adıyla bir proje başlattı. Buna göre pazar yerlerine ve spor tesislerine ihtiyaç duyulduğu an hemen müdahale edecek şekilde özel donanımlı bir ambülans tahsis edildi.

Çukurova Belediyesi, Çukurova’daki pazar yerleri ve spor tesislerinde ortaya çıkabilecek herhangi bir sağlık sorunu için harekete geçti. Belediye Başkanı Soner Çetin, "Avrupa Hospital ile ‘Sağlıklı Çukurova’ adıyla bir projede işbirliği yapma kararı aldık. Çok yakında Çukurova’nın tüm köylerinde de sağlık taramalarımız başlayacak. Tam donanımlı bir ambülans, içinde sağlık personeli de olduğu halde her an hazır olacak ve acil müdahale ekibi olarak tıbbi destek sunacak. Amacımız sağlıklı bir Çukurova’dır” diye konuştu.

Çetin, "Sağlıklı Çukurova" projesi kapsamında çok yakında Çukurova’nın köylerine de sağlık hizmetini taşıyacaklarının müjdesini verdi. Çetin, "Hastanenin doktorları tüm köylerimize giderek vatandaşlarımızı sağlık taramasından geçirecek. Bu amaçla özel bir otobüs tasarlıyoruz. Basit müdahale anında yapılacak ama hastalık şüphesinin gözlemlendiği vatandaşlarımız hastanede ciddi kontrollerden geçirilecek ve gerekli her türlü tetkikler de yapılacak” dedi.

Avrupa Hospital Hastanesi yöneticileri Dr. Yaşar Ergören ve Cem Bozan, 17 Ekim’de başlatılan projeyi Çukurova Belediyesi’yle birlikte hayata geçiriyor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Dr. Ergören, özel Avrupa Hastanesi doktorlarının arzu edilen gün, saat ve Çukurova Belediyesi’nin göstereceği uygun bir yerde toplumu sağlık yönünden bilgilendireceğini de belirtirken, “Doktorlarımız hastalık belirtileri ve önlemleri konusunda Çukurova halkına Çukurova Belediyesi’yle birlikte bilgi vermek ve aydınlatmaktan dolayı da ayrıca mutludur” ifadesini kullandı.