Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Salih Gökçe, meclis oturumunun hukuksuz olduğunu öne sürerek ikinci kez meclis toplantısını terk etti.

Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 16. oturumu MHP Grup Sözcüsü Ramazan Akyürek’in başkanlığında gerçekleşti. Bir önceki meclis oturumunu, Büyükşehir Belediye Meclis 1. ve 2. başkanları yerine bir başka meclis üyesinin yönetmesinin kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle terk eden Salih Gökçe, bu toplantıda da görüşünü yineledi. Oturumun hukuksuz olduğunu belirten Gökçe, gündem maddelerine geçilmeden önce salonu terk etti.

Gündem maddelerine geçildiğinde ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2015 Mali Yılı Gelir - Gider bütçesine ait komisyon raporu okundu. Komisyon kararına göre Büyükşehir Belediyesi’ne toplam 1 milyar 180 milyon TL gelir bütçesi, 1 milyar 310 bin TL ise gider bütçesi öngörüldü. Karar, oy birliğiyle kabul edildi.

ASKİ’ye ait gündem maddelerine geçildiğinde ise AK Partili Meclis Üyesi Vedat Gündoğan ve AK Partili diğer meclis üyeleri, toplantıya katılmayan ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a tepki gösterdi. Grup olarak toplantıyı terk etmeyi öneren Gündoğan son anda sakinleştirilerek kararından vazgeçirildi.