Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili Salih Gökçe, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün olmadığı meclis toplantılarını seçilmiş Meclis 1. ve 2. Başkanvekilleri dışında atanmış başkanvekillerinin yönetmesinin hukuksuz olduğunu belirterek, ’Seçme-Seçilme hakkı’nın gasp edildiğini ve bu şekilde sürecek meclis toplantılarına katılmayacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 3. oturumu Ali Şimşek başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan Salih Gökçe, kanunlara göre Belediye Başkanı’nın olmadığı meclis oturumlarını Meclis 1. ve 2. Başkanvekillerinin yönetmesi gerektiğini anımsattı. Oturumu hukuksuz olarak nitelendiren Gökçe, hukuksuzluğun giderilmesi için belediyeye dilekçe verdiğini ancak aldığı cevabın yasalarda olmadığını belirtti.

"GEREKİYORSA ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİM"

Kendisine hala yasa maddesi ve hükümlerine göre bir cevap verilmediğini vurgulayan Salih Gökçe, "Bu uygulamaların hukuksuzluğuna inandığımdan aranızda olmayacağım" diye konuştu. Valiliğe de bir dilekçe verdiğini söyleyen Gökçe, hukuksuzluğun giderilmediği ya da tatminkar bir yasa maddesiyle cevap almadığı takdirde İdari Mahkeme’ye ve gerekiyorsa Anayasa Mahkemesi’ne kadar gidip hakkını arayacağını ifade etti.

"BU HUKUKSUZLUĞA İŞTİRAK ETMEK İSTEMİYORUM"

Meclis üyelerinin oylarıyla Meclis 1. Başkanvekili seçilmiş olan Salih Gökçe, hukuksuz olarak nitelendirdiği uygulamayı ’Seçme ve seçilme’ hakkının gasbı olduğunun altını çizdi. Demokrasinin temel düzenine ters düşen hareketler yapıldığını vurgulayan Salih Gökçe, "Bana yasanın söylediği bu. Ben yanlış anlıyorsam, anlayamıyorsam, bilmiyorsam yasal uygulayıcıya müracaat edeceğim ki yasa uygulayacıları mahkemelerdir, ’Siz yanlış biliyorsunuz’ diye laf edecekler ben o zaman tatmin olacağım. Değilse, bu hukuksuzluğa iştirak etmek istemiyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından meclis oturumunu terk eden Salih Gökçe, hukuksuzluğun sürdürüldüğü meclis oturumlarında artık sadece yoklamaya katılıp ardından oturumda bulunmayacağını dile getirdi.