Seyhan Belediyesi temizlik işleri ihalesi şeffaf belediyecilik anlayışı ile yapıldı. Komisyon Başkanlığını İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirildi. Seyhan Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirilen ihale için 22 firma dosya alırken 3 firma komisyona teklif zarfı sundu. Yaklaşık 97 milyon 904 bin 419 lira 20 kuruş maliyet hesabı ile gidilen ihalede en düşük teklifi Barka Atık Yönetim ve A Bayrak ortak girişimi 93 milyon 227 bin 658 Türk Lirası olarak verdi. Erenler Temizlik ve Atlas İnşaat’ın verdiği teklif ise 95 milyon 114 bin 731 Türk Lirası 50 Kuruş oldu. İhaleye dosya sunan 3. firma olan Esinçağ Ltd. Şti. ise teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildiğini açıkladı.

3 yıl (36 ay) süreli iş, Seyhan İlçe Belediyesi sorumluluğundaki tüm mahalle, cadde ve sokaklar, boş alanlar, halka açık alanlar, kamusal alanlar, okullar, ibadethaneler, park ve bahçeler, kültür merkezleri, tarihi ve kültürel yerler, otobüs durakları, sanayi siteleri, pazaryerleri, çöp transfer istasyonu, temizlik işleri müdürlüğü hizmet binası içi vb. tüm alanları kapsıyor.

İhale komisyonu dosyaları incelemeye alıp kararını önümüzdeki günlerde verecek. İhaleyi alacak firma 702 işçi, 118 araç ile kent temizliği hizmeti alımı işini gerçekleştirilecek.