Seyhan Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası TÜM BEL-SEN Adana Şubesi, 2018 yıllını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Buna göre, ortalama yüzde 25 zammın yapıldığı sözleşme ile birlikte yılda 2 kez ikramiye verilecek.

İma töreninde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çalışandan yana olduğunu ve masanın iki tarafında da bulunduğunu belirterek, bu anlamda yüzü emeğe dönük biri olarak herkese adil ve ayrımsız zam yaptıklarını söyledi. Karalar, “Sadece söylemlerimizle değil hareklerimizle, tavrımızla farklı olmalıyız. Söylem kolay,. Herkes konuşur ama önemli olan sözüyle eyleminin bir olmasıdır. Bir insan atıyor, tutuyor, farklı şeyler yapıyorsa o farklı bir dünyadır. Biz onu tercih edenlerden değiliz. Biz ağzımızdan çıkana dikkat eden ve ağzımızdan bir şey çıktığı zaman onun esiri olan insanlarız. Eğer bu zor şartlarda, baskılarda sizlerin desteğini alabiliyorsak bu tavrımızdandır. Ben kendisine has ilkeleri olan, doğrultusu olan, kimine göre doğru kimine göre yanlış gelen bir insanım. Attığım her adım herkes tarafından beğenilmiyor ama herkesin doğru bir tutarlılığı olması lazımdır. Ve orada devam etmesi lazım eylem ve söylem birliği bundan kaynaklanıyor. Hayatım boyunca iyi bir yurttaş olmayı hedefledim. İyi yurttaş, o ülkenin gidişatı için çok önemlidir. Burada da aile olmamız lazım. Acıda ve tasada birilerimizin yardımına koşmak lazım... Bunu başardığımız düşünüyorum. Biz oturduk sendikacı arkadaşlarla bir noktada buluştuk. Sözleşme müzakeresinin nerede biteceğini sendikacıda bilmez, o zammı verecek işverende bilmez. En önemlisi tarafların birbirlerini azami ölçüde ikna etmesi lazım. Bizim sözleşmeli personellerimiz de var. Bu sözleşmede ayrım yapsak olmazdı işte paylaşım bu. İnsanı ön planda tutan sendikacılarda bunu sevmez bunun için öyle yaptık. Bu bütçeden işçinin, taşeronun hepsinin ödemesini buradan ödeyip hizmet edeceğim. Ben ömrüm boyumca çalışana çok önem verdim. İki tarafa da sözleşme yaptım. Bu sözleşme vicdanımızı memnun etmiştir. Hepinize hayırlı olsun. Herkesin mutlu olduğu bir sözleşme olmuştur. Bu sene ikramiye koyduk. Bundan sonrada yüzü emekten yana olan başkana 1 Mayıs’ta ikramiye vermek yakışır” şeklinde konuştu.

Çok önemli bir sözleşmenin altına imza attıklarını belirten Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, bu anlamda yanlarında duran Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Bozkurt, “Çok önemli bir işe imza atıyoruz. Daha önce Zeydan başkana söylemiştim; Adana’nın yıldızısınız bunu çalışmalarınızla hizmetlerinizle görüyoruz. Bu Türkiye’nin birçok yerinden gözleniyor. Bunu emekçilere yönelik yapacağınız yeni bir adımla 3 adım öteye geçireceksiniz gibi görünüyor. Bugün attığımız imza bunun bir kanıtıdır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sözleşme karşılıklı olarak imzalandı.