Seyhan Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (SEYMER) kursiyerlerinin ‘el emeği, göz nuru’ ürünleri Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde sergilendi.

SEYMER kursiyerlerinin el emeği göz nuru ve birbirinden değerli el işlerinin beğeniyle izlendiği sergiye Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ da katıldı. Karalar, sergi ile ilgili olarak SEYMER’ in ilçeye yayılmış 13 merkezde; kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireyler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine ulaştığını bildirdi.

Seyhan Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi, SEYMER’ in kişisel gelişimden meslek edindirmeye uzanan 60’ı aşkın branşta Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile halka ücretsiz eğitim imkânı sağladığını hatırlatan Karalar, amaçlarının Seyhanlıların açık eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilmek, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak kent kültürünü geliştirmek olduğunu vurguladı.

Kurslarına katılanların çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanımlı hale getirildiğini vurgulayan Başkan Karalar, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar ve el sanatlarımızın canlandırılıp yaşatılması, geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlama amacına da hizmet eden SEYMER’ lerimizin kursiyerlerinin başarılı çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti” dedi.

Başkan Karalar, bir meslek eğitimi alma imkânı bulamamış ya da herhangi bir nedenle eğitimini yarıda bırakmış olanlar, yeni bir meslek, hobi ya da sanat edinmek isteyenler ile bir meslek sahibi olup aile bütçelerine katkı sunmak isteyenler hedef kitlemizi oluşturuyor. Bu sergide görüldüğü gibi hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

"Kadınlarımız üretim ve istihdama destek olacak"

Çoğunluğunu kadınların ve gençlerin oluşturduğu SEYMER kursiyerlerinin bir sonraki aşamada üretim ve istihdama katılımının artırılması için belediyenin ayrıca “girişimcilik kursu, ürün satışına yönelik çeşitli etkinlikler, özel sektör şirketleriyle promosyon ürün anlaşmaları, organizasyon hizmetleri satışı” gibi olanakları da sunduğunu dile getiren Başkan Zeydan Karalar, şunları kaydetti:

“Sosyal hayatın ve yeşil alanın kısıtlı olduğu mahallelerde SEYMER, çocuk oyun odaları, engellilere uygun hale getirilen altyapısı, kadınlara ve yaşlılara yönelik sosyal aktiviteleri ile de halkın tüm kesimleri için nefes alacak bir alan oluşturuyor; hayata renkli bir pencere açıyor. Merkezlerimizden faydalanan tüm vatandaşlarımızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, sergimize ev sahipliği yapan Optimum AVM’ye teşekkür ediyorum."