Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Odaları Birliği (TMMOB) arasında imzalanan protokole uyum konusunda iş yerlerini uyardı. SGK’nın, mimar, mühendis ve şehir plancılarına “Asgari Ücret” uygulamayan iş yerlerine idari para cezası uygulandığı bildirildi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Adana’da yeni göreve başlayan SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç’ı ziyaret ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Adana’da yeni göreve başlayan SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç, bu bölgenin insanı olduğunu ve Adana’ya hiç yabancılık hissetmediğini ifade etti. SGK Başkanlığı ve TMMOB arasında 2012 yılında imzalanan protokolde, 2013 yılı için 2 bin 700 TL, 2014 yılı için 2 bin 800 TL olan Mühendis Mimar ve Şehir Plancısı asgari aylık brüt ücretin 2015 yılı için 3 bin TL olarak belirlendiğini

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi bu ücretin altında maaşlarda çalıştırılan Mühendis, Mimar ve Şehir plancılarının işyerlerine SGK tarafından idari para cezası uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç, bu protokolün toplumun her kesimi açısından önem taşıdığını ifade ederek, konuyla ilgili olarak Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Adana Organize Sanayi Bölgesi’ne de SGK İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılacağını ve olayın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, üyelerinin hak ve çıkarlarını korumanın takipçisi olmanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirterek, kent ve ülke sorunlarının çözümünde de bilimin ve tekniğin ışığında rol üstlendiklerini söyledi. Kavi, bu sorumlulukla 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında ‘Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür’ ana temalı Adana Kent Sorunları Sempozyumu’nun 3.sünü düzenleyeceklerini, sempozyuma SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç’ı da katılımcı olmasını istediklerine kaydetti.