Adana’da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernekler, Vali Büyük’ü makamında ziyaret etti. Vali Büyük, ziyaretler sırasında, STK’lara verdiği önemi bir cümleyle özetledi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıma Vakfı, Adana Akaryakıtçılar derneği, aile hekimleri Derneği, Çukurova İlim Vakfı, Çukurova Oğuz Boyları, Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği ve Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Mustafa Büyük, yaptığı açıklamada, “Sosyal, kültürel ve ekonomik alanda kalkınma yolunda yararlı çalışmalar yapan, kentlilik bilincinin gelişmesine katkı koyan sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimiz, kamu hizmetlerinin verilmesinde de önemli birer aktördür” dedi.

“STK’LARIMIZIN ÇALIŞMALARINI YAKINDAN VE TAKDİRLE İZLİYORUZ”

Kent genelinde birçok farklı alanda verilen kamu hizmetlerinin yetirince ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesinde, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin de büyük önem taşıdığını dikkat çeken ve bu doğrultuda yapılan çalışmaları, kamu hizmetlerinin verilmesinde yol haritası olarak gördüklerini belirten Vali Mustafa Büyük, “Sivil toplum kuruluşlarımızca eğitimde, sağlığa, spordan, sanata kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilen ve kentin gelişip kalkınmasına, sosyal bilincin pekiştirilmesine hizmet eden çalışmaları yakından ve takdirle takip ediyoruz. Bu ziyaret vesilesiyle, toplum yararına katkıda bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, deneklerimizin ve kent dinamiklerimizin yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Sosyal duyarlılık adına gerçekleştirdiğiniz tüm çalışmalardan dolayı, hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

“GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNULDU”

Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıma Vakfı Başkanı Namık Kemal Döleneken, Adana Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Mehmet Eraydın, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Tamer Karaaslan, Çukurova İlim Vakfı Başkanı Abdullah Yıldız, Çukurova Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir, Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği Başkanı Selahattin Onatça ve Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Mert Sarıkaya ile yönetim kurulu üyelerinin, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdiği ziyaret, yapılan faaliyetlerin irdelenmesi ve çeşitli konularda görüş alış verişinde bulunulmasıyla son buldu.