Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve holdingin kurmaylarıyla İstanbul’da bir araya geldi. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın da katıldığı görüşmede Başkan Sözlü, Sabancı Holding’i Adana’ya yeni yatırımlar için davet etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sabancı Honding’te, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul ve Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu’yla bir araya geldi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Adanalı bir grup sanayiciden oluşan Adana heyetine Başkan Sözlü’nün öncülük yaptığı görüşmede, Adana sanayisinin son durumu, SASA’nın bölge ekonomisi için önemi ve kent sanayisine katkısının artarak devam etmesi konusunda yapılabileceklerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

ADANA’DA SABANCI ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ

Sabancı grubunun Adana sanayisine ve Adana’ya katkılarının sözlerle anlatılamayacak denli büyük olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Sabancı grubunun alternatif yatırım konularında kentimizde yer almasını arzu ediyoruz. Özellikle Sabancı Üniversitesi’nin Adana’da yerleşkesinin bulunmasını çok önemsiyoruz. Bunun için Sayın Güler Sabancı’yı Adana’ya davet ettik. Kendilerine yer konusunda her türlü kolaylığı göstereceğimizi ilettik” dedi. Başkan Sözlü, iş dünyasının Adana’ya yatırım yapması için her türlü girişimde bulunmaya ve daha çok çaba göstermeye devam edeceklerini vurguladı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, Adana’nın kendileri için öneminin kesinlikle azalmadığını belirterek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Adana’ya yatırım ve yatırımcı çekme çabalarını ilgi ve takdirle izlediğini, bir belediye başkanı olarak bu manadaki katkısının kente önemli değer kazandıracağına inandığını ifade etti.