Adana Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen ve konsey yöneticileri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret ederek, Adana’nın yararına olacak konularda işbirliği yapma ve destek olma sözü verdi.

Büyükşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun, Adana’nın bütün katmanlarından, dinamiklerinden oluştuğunu belirten Ahmet Özen, “Adana olarak morale ihtiyacımız var. Bu morali sizlerin de desteğiyle Adana’ya vereceğimize inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin maddi, manevi desteğini arkamızda hissettiğimiz sürece, birlikte başaramayacağımız bir şey yok” dedi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Şehir Plancıları Odası Temsilcisi Cüneyt Erginkaya, Adana’nın moralle beraber, çok geniş bir zeminde tanıtıma, ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu kulis ihtiyacını sadece sizin sırtınıza yüklemek doğru bir şey değil. Bizler de taşın altına elimizi koymak zorundayız. Bunun için Ankara’da bir şeyler yapılması gerekiyorsa, bizim temsilcimiz olarak siz yalnız değilsiniz. Bizler her kesimden insan olarak orada sizin savunduğunuz her şeyin arkasında dururuz. Başka türlü Adana’yı anlatma şansımız yok.”

"KONSEY, UZLAŞMA ZEMİNİ OLARAK BULUŞACAĞIMIZ BİR ADRES"

Kent Konseyi’nin toplumun çeşitli sosyal katmanlarından oluştuğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü de, “Toplumun beklentileriyle, ihtiyaçlarıyla, geleceğiyle ilgili kanaatlerinizden, bunlardan projelendirilip hayata geçirilebilecek olanlarla ilgili istişare ettiğimiz değerli bir konsey olarak fikirlerinizden istifade etmek isteriz. Kent Konseyi yöneticilerinin ve üyelerinin belirlenmesi aşamasında kesinlikle yönlendirmelerden uzak durduk. Adana Kent Konseyi’nin kentte bir mutabakat zemini olmasını, her kesimle iyi ilişkiler kurulmasına katkı koymasını, yeri geldiğinde uzlaşma zemini olarak buluşabildiğimiz bir adres olmasını arzu ederiz. Onun için Kent Konseyi’ni, kuruluş amacına, yasanın düzenleniş amacına uygun olarak, Adana için daimi istişare mekanizması olarak görmek isteriz. Bu konuda sizlerden gelecek adına ümitvarız. Sizlerle her zaman bir araya gelecek, sizleri dinleyecek kadar zamanım olduğunu da burada belirtmek istiyorum. Yapacağımız işler Adana için olacaktır ve sizlerin desteklenmesi konusunda bir tereddütümüz yok. Bir çok sivil toplum kuruluşunu desteklerken Kent Konseyi’ne maddi, manevi katkı koymak, bizim için yasal zemini daha kuvvetli ve zevkle yapacağımız bir iştir” dedi.

"ADANA HUZURLU VE BÜYÜK BİR AİLE OLACAK"

Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

“Yeni dönemde sizler de gözlemliyorsunuzdur ki, Adana’nın siyasi temsilcileriyle, kentin seçilmiş belediye başkanlarıyla, hükümetin yakın çalışma içinde olduğu kamu bürokrasisiyle, meslek odalarıyla, sivil toplumuyla bir mutabakat ortamı kent tarihinde ilk kez yakalandı. Bunda da bizim samimi duruşumuzun etkisi var. Sayın Valimiz de, beraber olduğumuz bütün arkadaşlar da katkı koyuyorlar. Bu zeminin oluşturulmasının ana gayesi; Adanalılık noktasında, Adana’nın menfaatleri noktasında her türlü kaygıyı bir kenara bırakmaktır ve bunu yapıyoruz. İlçe belediye başkanlarıyla çalışıyoruz, farklı partilerden arkadaşlar var. Siyasi rekabet adına Adana’ya ve Adanalı’ya zarar verecek her türlü uygulamadan uzağız. Hepimiz halk için çalışacağımız söyleminde bulunduk ve bunun gereğini yerine getirmeliyiz. Yarış zamanı geldiğinde herkes medeni, meşru zeminde, ahlaki çizgide yarışı yapsın ama birbirimize çelme takarak, rakibin kaybetmesi adına Adana’nın Adanalıların kaybettirilmesine göz yumarak bir siyasi rekabeti doğrusu hayatım boyunca ahlaklı bulmadım. Adana’da da bunu hissettiğinizi zannediyorum. İnşallah Adana bundan sonra huzurlu ve büyük bir aile olacak.”