Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknolojı Araştırma ve Uygulama Merkezi araştırıcılara kapılarını açmaya devam ediyor. Farklı konularda konunun uzmanlarını araştırmacılarla buluşturan, hem teorik bilgiler veren hem de laboratuvar ortamlarında çalışmalarını sağlayan Merkez, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, konusunda uzman akademisyenlerin katılımı ile “Süs Bitkileri Islahı Kursu” düzenledi.

ÇÜ Biyoteknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen kursa Prof. Dr. Şebnem Ellialtıoğlu (Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri Bölümü), Prof. Dr. Nebahat Sarı (ÇÜ Bahçe Bitkileri Bölümü-Biyoteknolojı Merkezi Müdürü), Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi (ÇÜ Bahçe Bitkileri Bölümü), Bart Kuijer (Süs bitkileri ıslahçısı), Mustafa Akça (Süs bitkileri Islahçısı), Arie Van Diepen (Artisst Plants Biotechnology Laboratary) eğitmen olarak katılırken 2 gün süren kurs boyunca kursiyerlere uygulamalı ve teorik bilgiler aktarıldı.

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere eğitim sonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. ÇÜ Biyoteknoloji Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı törende emeği geçen eğitmenlere teşekkür belgesi takdim ederken, kursa katılan kursiyerlere de eğitmenler tarafından belgeleri verildi.