Talasemi Federasyonu, Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Öğretmen Evi’nde Engelliler Günü etkinliği yapıldı.

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı ve ATODER Başkanı Ali Kılıç, Talasemi hastalığının yaşam boyu hayatı etkileyen doğuştan engellilik olduğunu, her üç haftada bir iki ünite kan alarak yaşamlarını sürdürdüklerini, ağır genetik bir kan hastalığı olduğunu belirterek, yeni Talasemili bebekler dünyaya gelmemesi için toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini bu konuda eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Talasemi’nin Akdeniz Bölgesi’nin bir gerçeği olduğunu ve her ailede bu rahatsızlığı yaşayan bireylerin olduğunu söyleyerek bu gerçeği hatırlamamızı sağlayan Talasemi Federasyonu’na ve ATODER’e teşekkür eder belediye olarak başarılar dilediğini söyledi.

Etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, bu tarz etkinliklerin olması gerektiğini Talasemi Federasyonu’nun ve ATODER’in çalışmalarının çok güzel olduğunu ve çalışmaların da her zaman yanlarında destekçileri olduklarını ifade ederek başarılar diledi.

Etkinliğe, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Genç Müsiad Başkanı Mustafa Zübeyir Yağcı ve yönetimi, Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürü Kemal Akkış da katıldı.