Çukurova Üniversitesi’nde "Sürekli Mesleki Gelişim Etkinleri Cuma Toplantıları" kapsamında bu hafta “Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Sorunları” ele alındı.

ÇÜ Tıp Fakültesi Hipokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri Cuma Toplantıları’nın bu haftaki konukları, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Başkanı ve aynı zamanda Mersin Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Öztuna, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Aygül Tantik ve dahiliye ihtisasını Almanya’da yapan Dr. İlker Çiçekli oldu.

Oturum başkanlığını Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Tuncer’in yaptığı toplantıda Prof. Dr. Volkan Öztuna “Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Sorunları ile Yeterlik Kurulları” hakkında bilgi verdi. Dr. Aygül Tantik, “Asistan ve Uzmanlık Eğitimi Problemleri Nedir? Neler Yapılması Gerekir?” konulu sunum gerçekleştirdi. Dr. İlker Çiçekli ise “Almanya’daki Asistan Doktorların Eğitimi ve Türkiye ile Olan Aradaki Farkı” anlattı.

Konferansın sonunda, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcengiz tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.