Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanlığı’na yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Esra Özden, üyelere gönderdiği mektupta, yeni dönem üye seçiminde objektiflik kriterlerine uyulmadığını kaydetti.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, görev süresi sona ererken üyelere gönderdiği mektupta, yeni dönemde başkanlık görevine aday olmayacağını açıkladı. Özden mektubunda, aday olmamasına gerekçe olarak ‘yeni dönem kuruluna üye seçiminde objektif davranılmamasını gösterdi. Esra Özden, başarılı birçok iş kadını ve girişimcilik konusunda çalışan akademisyenlerin üye olarak kabul edilmediği yeni dönem kurulunda, iş yaşamında olmayan, kadın girişimciliğinin gelişimine katkı sağlamayacak bazı isimlerin yer aldığını kaydetti.

"YANIT TATMİN EDİCİ DEĞİL"

Özden mektubunda şu ifadeye yer verdi: “Yeni dönemin Kurul üyeleri yeniden belirlendi. Oda ve Borsa yönetimlerinin belirlediği Kurul üyeliği çerçevesinde, birlikte çalışmayı arzu ettiğimiz şirketleri, markaları ve iş yaşamındaki başarılarıyla tanınan birçok girişimci kadın ve girişimcilik konusunda çalışmaları bulunan birçok akademisyen, Kurul üyesi kabul edilmedi. Değerli bir çok iş kadınımızın kurul üyesi olma imkanı bulmasına rağmen, iş yaşamı içerisinde olmayan, kadın girişimciliğinin gelişimine katkı sağlayabileceğine inanmadığım bazı isimler yeni oluşturulan kurulda yer aldı. Ayrıca, bu yönde yapılan bireysel itiraz başvurularına da tatmin edici bulmadığım, matbu hazırlanan bir metinle yanıt verildi.”

"BU ŞEKİLDE MUTLU EDEMEM"

Özden mektubunun devamında ise şunları kaydetti:

“Üye seçimi objektif kriterlerden ve birlikte çalışmayı arzu ettiğim birçok arkadaşımdan yoksun bir kurul’da seçilmiş olsam bile başta şahsımı, birlikte görev alacağım kişi ve kurumları ve sizleri mutlu edemeyeceğime inanıyorum. Bu nedenle yeni dönem TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu icra kurulu üyeliğine, dolayısıyla başkanlığa aday olmayacağımı belirtmek istiyorum. Yeniden aday olmam konusunda ısrarlı çabalarıyla birlikte, dönemim sürecinde yanımda olan, destek veren her kişi ve kuruma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı dönemde desteklerini gördüğüm TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, TOBB Yönetim Kurulu Üyemiz Şahin Bilgiç’e, kentimizde bulunan oda ve borsalarımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerine, çalışanlarına teşekkür ediyorum.”