Turkcell Superonline, Adana’da yürüttükleri altyapı çalışmalarının, yalnızca abone taleplerini karşılamak üzere kısa mesafeli yol ve kaldırım kazılarını kapsadığını, kazıların beton doldurulup, belediyenin asfalt programıyla düzenlenecek şekilde tamamlandığını bildirdi.

Turkcell Superonline’dan yapılan açıklamada, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer’in Adana’da çeşitli altyapı çalışmaları nedeniyle yollarda gerçekleştirilen kazı çalışmalarının yol açtığı sıkıntılarla ilgili olarak, Turkcell Superonline’ın da aralarında bulunduğu bazı şirketlerin iş güvenliği önlemleri almadan ve uyarı tabelaları koymadan kazı yaptığı ve sonrasında çukurları açık vaziyette bıraktığını ileri sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, daha sonra şunlara yer verildi:

"Turkcell Superonline olarak, Adana’da ev ve iş yerlerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürmek üzere fiber optik altyapı çalışmaları yürütmekteyiz. Ancak tüm altyapı çalışmalarımız, yerel yönetimlerden gerekli izin ve ruhsatların alınması suretiyle gerçekleştirilmekte; kazı çalışmaları sırasında öncelik her zaman vatandaşların güvenliğine verilmekte; yönetmeliklerin gerektirdiği önlemlerin alınması, uyarı tabelalarının yerleştirilmesi konusunda azami dikkat gösterilmektedir. Halihazırda Adana’da yürüttüğümüz altyapı çalışmaları yalnızca abone taleplerini karşılamak üzere kısa mesafeli yol ve kaldırım kazılarını kapsamaktadır. 10 cm. genişliğinde ve 50 cm. derinliğinde mini kazı suretiyle teşkil edilmiş olan söz konusu kazılar, beton doldurulup, belediyenin asfalt programıyla düzenlenecek şekilde tamamlanmıştır. Kaldırım kısımlarında ise kilit taşı mevcutsa zarar vermeden kaldırılıp eski haline alınmıştır."