Adana Boks Bölge Antrenörü Ercüment Erdoğan, bugün Hatay’ın İskenderun ilçesinde gerçekleştirilecek “Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Birinciliği”ne 3 sporcuyla hareket ettiklerini, en az 2 sporcusunun kürsüye çıkacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, 21-25 Ekim tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen grup müsabakalarında dereceye girerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan 56 kilo Sezer Demirbaş, 60 kilo Serkan Girici ile artı 91 kiloda Kubilay Keklik’in güçlü rakiplerine rağmen İskenderun’da madalya arayacaklarını kaydetti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin desteğiyle sporcu ve kulüp sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’nin en başarılı boksörlerinin katılacağı Türkiye Şampiyonası’na 3 sporcu ile gideceğiz. Rakiplerimizi yeteri kadar tanıyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz. En az 2 sporcunun madalya kazanarak kürsüye çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye şampiyonasının aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıdığını ve 5 gün süreceğini de sözlerine ekledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, İskenderun’da yapılacak olan Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası için kendilerine ait olan olimpik ölçülerdeki ringi bir görevli ile birlikte İskenderun’a gönderdiklerini, Hatay başta olmak üzere tüm komşu illerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleriyle ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu, bu gibi dayanışmanın tüm iller arasında yaşanması gerektiğini ifade etti.