Adana Büyükşehir Belediyesi Bayın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın bünyesinde kurulan Büyükşehir Atölye Ekibi, sosyal farkındalık aktiviteleri ile Adana’nın dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.

Semt Pazarı Etkinliği kapsamında, orta yaş ve üzeri vatandaşların pazar alışverişlerinde yalnız kalmamaları için destek verildi ve alışveriş poşetlerinin, çantalarının evlerine kadar taşınmasına yardım edildi.

Şehir merkezinde bulunan 4 semt pazarında (Kurttepe, Güzelyalı, Sümer ve Kazım Karabekir Mahalleleri) görev yapan üçer kişilik 4 ekip ekip, hem vatandaşların eşyalarını taşıdı, hem de yardımlaşma kültürünün güzelliklerini sergileyerek gençlere örnek oldu.

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerinin de alındığı yardımlaşma ortamında hoş sohbetler yaşandı, yüz yüze insan iletişimin unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde, dede/nine-torun ilişkileri gelişti.

Haftanın belirli günlerinde farklı noktalarda Adanalılara yardım etmeyi amaçlayan ekip, sosyal hayatın zorluklarına küçük dokunuşlarla destek olmak istiyor.