Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucu ile mücadele kararı alan Seyhan Belediyesi, Özkan Cabbar Tiyatrosu ile "Ucuz Ölüm Bonzai" isimli tiyatro oyununu sahneye koydu. Tiyatro oyununa Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başkan yardımcıları, ve birim müdürleri tam kadro olarak katıldı.

KARALAR: UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Uyuşturucu kullanan çocukların annelerinin yüreğinin nasıl yandığını çok iyi bildiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu nedenle uyuşturucu ile mücadeleyi önemsediklerini belirtti. Başkan Karalar, "Seyhan Belediyesi olarak Bonzai ile mücadeleye başladık. Halkın bilincini arttırmaya çalıştık, çeşitli faaliyetler yaptık. Bu çalışmalara da aylar öncesinden başladık. Kentsel dönüşüme uyuşturucunun en yerleşik olduğu mahallerden başlıyoruz. Onla yetinmedik bir rehabilitasyon merkezi açama kararı aldık. Böyle bir merkezle kardeşlerimizi bu illetten kurtarabiliriz. 1 uyuşturucu kullanan kardeşimiz 10 kişiyi etkileyebiliyor. 10 kişiye daha bu illeti aşılıyor. 1 kişiyi iyileştirebilir isek oda 10 kişiyi etkiyor ve iyileştiriyor. Biz uyuşturucu ile mücadeleyi önemsiyoruz. Çünkü; biz anaların yüreğinin ne kadar acıdığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİMİZ SORUN ÇÖZMEK"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, uyuşturucu ile ilgili mücadele konusunda gösterilen hassasiyetten ötürü personeli ile gurur duyduğunu söyledi. Karalar, "Ben halkımla da kadromla da gurur duyarım. Hayatımdaki başarının altında hep seçtiğim kadro vardır. Kadro oturmazsa başarı olmaz. Bugün de burada görüyoruz ki; bizim kadromuz rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal, halkı bilinçlendiren, kültüre önem gösteren belediyecilik yapıyor. Seyhan çok sorunlu bir bölge ama bütün sorunlarla ilgilenmek bizim görevimiz. Seyhan maalesef sorunlarla boğuşan bir ilçe. Biz borç aldık, sorun var demiyoruz. Bizim görevimiz; Seyhan’ı insanların yaşamaktan onur duyduğu bir ilçe yapmak. Sizden aldığımız güçle biz Seyhan’da çözülmesi gereken bütün sorunları çözeriz" şeklinde konuştu.