Adana Valisi Mustafa Büyük, kimsenin tek başına çok şey değiştirip, büyük eserler oluşturamayacağını belirterek, bunun gerçekleşmesi için kurumlar arası uyumun önemine dikkat çekti.

İhlas Grubu’nu ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, Türkiye Gazetesi matbaa tesislerini gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Büyük, ziyarette Türkiye Gazetesi Temsilcisi Yusuf Karoğlu, İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak ve Matbaa Müdürü Ali Demir ile kente ve kent sorunlarına ilişkin sohbet edip fikir alışverişi yaptı.

“ULUSLARARASI FON KURULUŞLARI ADANA’YA GÜVENİYOR”

Kentin nitelikli göç verip, niteliksiz göç aldığını anlatan Vali Mustafa Büyük, “Bunları da aşmamız gerekiyor. En büyük sermaye, insan sermayesi” dedi. Eğitimden yatırımlara kadar her şeye olumlu yaklaşmak gerektiğini dile getiren Vali Büyük, kente yapılacak olan Sağlık Kompleksi yatırımına dış kredi finansmanının sağlandığını ve bunun uluslararası fon kuruluşlarının Adana’yı "Yatırım yapılabilir il" olarak gördüğü ve güvendiğinin en önemli göstergesi olduğunu kaydetti. Çözüm sürecine de değinen Vali Mustafa Büyük, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da oluşan barış ve huzurun Adana’yı da rahatlattığını ifade etti.

“KENTTE OLUMLU HAVA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kurumlar arasındaki uyumlu işbirliği ortamının gelişmesi için meslek kuruluşları, yatırımcılar ve diğer unsurlarla kentte olumlu bir hava oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Vali Mustafa Büyük, hükümetten alınan destekleri artırmaya yönelik çaba gösterdiklerini belirtti. Kurumlar arasındaki problemleri ortadan kaldırdıktan sonra bir işbirliği ortaya çıkarmaya çalıştıklarına dikkat çeken Vali Büyük, “Çünkü şehrin morali ve algısı çok önemli. Aslında fiilen çok önemli bir potansiyel var ama algıda ’Bu şehirde yaşanır mı? Yatırım yapılır mı? Gelecekte iyi bir noktaya gider mi?’ tereddütlerini ortadan kaldırmak gerek” ifadelerini kullandı.

“HEDEFLER BELİRLEYİP TOPYEKÜN MÜCADELE EDİYORUZ”

Kentteki olumsuz algıları bertaraf edecek bir çabanın içerisine girdiklerini belirten Vali Mustafa Büyük, Adana’yı güvenli bir hale getirmek ve huzur açısından problem olmayan, yaşanabilir, yatırım yapılan bir şehir algısı oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Adana’nın Çukurova’nın başkenti olduğunu vurgulayan Vali Büyük, “Bu algıyı oluşturmaya, ekonomik açıdan güçlü yapısını göstermeye çalışan bir çabamız var. Bunların yanında, kültür, sanat, turizm değerlerinin öne çıkarılmasıyla parlama yapılır. Şehrin turizm değerlerini ve diğer alanlardaki faaliyetlerini de bunlarla olumlu imaj oluşturmaya çalışan topyekün belirli stratejik hedefler belirleyerek mücadele etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SORUNLARI ÖNEMSİYOR”

Vali Mustafa Büyük, kent sorunları, yatırımlar ve acil hassasiyetler konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgilendirildiğini kaydetti. Gündeme getirilen problemlerin iş camiası tarafından da Başbakan Davutoğlu’na anlatıldığını ifade eden Vali Büyük, “Kendisi daha kente gelmeden önce bilgi sahibi olarak geliyor. Dolayısı ile kendisine kapsamlı proje sunulmadığından dolayı tepki gösterdiği yönünde çıkarılmaya çalışılan spekülasyon gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu. Bu sorunları Başbakan Davutoğlu’nun çok önemsediğini vurgulayan Vali Büyük, gündemin ana maddelerinden Ceyhan’daki Enerji Endüstri Bölgesi, Güney Kuşak’a çevre yolu projesi ve Bölge İdare Mahkemesi’nin Adana’da olması talebinin Başbakan Davutoğlu’na aktarıldığını anlattı. Vali Büyük, Türkiye’de 8 ilde kurulacak olan Bölge İdare Mahkemesi’nin Adana’da olması için yoğun çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

“ÇÖZÜMÜN YOLU UYUMDAN GEÇİYOR”

Bazı konularda bugüne kadar hükümetle daha uyumlu çalışılsaydı sorunların daha iyi çözülebileceğini belirten Vali Mustafa Büyük, kente yoğun borç yükü olan metro sorununa işaret etti. Bu tip sorunları düzeltmek ve geliştirip daha başarılı hale getirmenin hükümetle olan uyuma bağlı olduğunu anlatan Vali Büyük, “En iyi uyumu, huzuru sağlayıp yatırım ortamını iyileştirmeye, geliştirmeye, zenginleştirmeye ve mutluluk sağlamaya yönelik çaba sarf ediyoruz. Çok şeyi değiştirecek büyük eserler oluşturmak gerçekçi olmak gerekirse kimsenin tek başına yapabileceği şeyler değil. Gündemimize aldığımız, konuşmaya ve çalışmalara başladığımız konulardan biri nereden baksanız 100 milyon Dolar yatırımlık Bilim Merkezi. TÜBİTAK tarafından Büyükşehirlerde bilim merkezi yapılması halinde donanımları TÜBİTAK sağlıyor ve o şehirlere çok önemli yatırım oluşturuyor ancak bunu yerel yönetimlerle, üniversitelerle birlikte yürütüyorsunuz. Şuan bir işbirliği çalışması da var ama bu konuda bütün muhatapların çok sıkı işbirliği ve uyum içinde olması, çaba sarf etmesi gerekiyor ” şeklinde konuştu.