Adana Valisi Mustafa Büyük, Mustafa Kemal Atatürk’ün millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak güzel yarınların temellerini attığını ifade ederek, "Onun öncülüğünde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen bu ileri hamlelerle ülkemiz büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamakta ve aydınlık geleceğe emin adımlarla yürümektedir" dedi.

Vali Büyük, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin kurucusu eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde bir kez daha şükran ve rahmetle andıklarını ifade ederek, Atatürk’ün, üstün niteliklere sahip büyük bir komutan, dahi bir devlet adamı ve büyük bir fikir insanı olarak, insanlık tarihinin unutulmazları arasında yerini aldığını belirtti.

Vali Büyük mesajında daha sonra şunlara yer verdi:

"Büyük önder; aziz milletimizden aldığı güç ve destekle Kurtuluş Mücadelesine öncülük ederek, olağanüstü şartlara rağmen üstlendiği tarihi sorumluluğu başarı ile yerine getirmiş, millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak güzel yarınların temellerini atmıştır. Onun öncülüğünde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen bu ileri hamlelerle ülkemiz büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamakta ve aydınlık geleceğe emin adımlarla yürümektedir.

Bugün gelinen noktada Türkiye’miz; gelişen ekonomisiyle, sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa yatırımlarla, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla her alanda gelişmişlik standartlarını yükselterek, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır.

Ülkemizdeki önemli gelişmelere paralel olarak Adana’mız da bu olumlu gelişmelerden önemli ölçüde payını almıştır ve almaya devam edecektir. Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda tüm amaç ve gayretimiz, ülkemizin sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, bölgemizin en önemli kenti olan Adana’mızı, Türkiye’nin marka kentlerinden biri haline getirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal etmiş silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş mücadelemizin isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."